
Φόβοι από τις προγνώσεις για νέα βροχόπτωση στην Εύβοια
Τις ζημιές της μετρά η Εύβοια μετά τις καταστροφικές νεροποντές που στοίχισαν τη ζωή σε έναν 39χρονο. Σε απόγνωση βρίσκονται οι κάτοικοι, καθώς σπίτια και καταστήματα έχουν πλημμυρίσει και χωριά έχουν αποκλειστεί. Την ίδια ώρα, η ΕΜΥ προβλέπει νέες ισχυρές βροχοπτώσεις το απόγευμα στην περιοχή.
103
Τις ζημιές της μετρά η Εύβοια σχεδόν δύο 24ωρα μετά τις καταστροφικές νεροποντές που στοίχισαν τη ζωή σε έναν 39χρονο. Σε απόγνωση βρίσκονται οι κάτοικοι, καθώς σπίτια και καταστήματα έχουν πλημμυρίσει, τη στιγμή που η ΕΜΥ προβλέπει νέες ισχυρές βροχοπτώσεις το απόγευμα στην περιοχή.
Όπως αναφέρουν «Τα Νέα», το ρεκόρ βροχής που σημειώθηκε στην περιοχή σε συνδυασμό με μπαζωμένους και χτισμένους χείμαρρους και απογύμνωση των εδαφών μετά τις τεράστιες καταστροφές από τις πυρκαγιές του 2007 έπνιξε την Εύβοια.
Ωστόσο, τα έντονα καιρικά φαινόμενα δε φαίνεται να υποχωρούν, καθώς για σήμερα, Δευτέρα, η ΕΜΥ προβλέπει στην περιοχή της Εύβοιας βροχές και καταιγίδες και μάλιστα κατά τόπους ισχυρές. Οι βροχοπτώσεις αναμένονται από το απόγευμα.
Το ύψος της βροχής στην Κεντρική Εύβοια έφτασε τα 178,4 χιλιοστά στις 12 Σεπτεμβρίου, σύμφωνα με τον μετεωρολογικό σταθμό Στενής, ο οποίος ανήκει στο δίκτυο σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών.
Αξίζει να σημειωθεί ότι μέσα σε μόλις 20 λεπτά, 29,6 χιλιοστά νερού έπνιξαν την Εύβοια.
«Πρόκειται για ακραίο ρεκόρ. Η ένταση των βροχοπτώσεων, όπως φαίνεται από τα υπάρχοντα στοιχεία ήταν πάρα πολύ μεγάλη», επισημαίνει ο μετεωρολόγος, της ΕΜΥ, Μανώλης Αναδρανιστάκης.
Ο απολογισμός από τη θεομηνία που έπληξε το βράδυ της Παρασκευής και το Σάββατο την περιοχή είναι ένας νεκρός και εκατοντάδες πλημμυρισμένα σπίτια και καταστήματα.
Ανυπολόγιστες ήταν και οι καταστροφές στο οδικό δίκτυο της Κεντρικής και Νότιας Εύβοιας, όπου χωριά έμειναν επί ώρες αποκλεισμένα.
Χαρακτηριστικό παράδειγμα το χωριό Μύστρος, όπου το απόγευμα της Κυριακής υποχώρησε η στάθμη του νερού και άνοιξε ο δρόμος προς το χωριό, ενώ οι κάτοικοί του ήταν αποκλεισμένοι όλο το Σαββατοκύριακο.
Ωστόσο, οικισμοί στη Νότια και Κεντρική Εύβοια παραμένουν αποκλεισμένοι, αφού έχουν καταρρεύσει ή υποστεί ζημιές γέφυρες και τμήματα των επαρχιακών οδών που τους συνδέουν με τη Χαλκίδα, την Κύμη ή την Ερέτρια.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Γεραπετρίτης: «Εχει χαθεί η έννοια των σταθερών» σήμερα στη «διεθνή γεωπολιτική αρένα»
- ΚΚΕ: Μηνύματα από το Κόμμα Τουντέχ του Ιράν, τα ΚΚ Ισραήλ και Τουρκίας, σε μεγάλη συγκέντρωση στο ΣΕΦ
- Γάζα: Σκοτώθηκε συμβασιούχος του ΠΟΥ – Αναστέλλει τις διακομιδές του στην Αίγυπτο ο Οργανισμός
- Στενά του Ορμούζ: Ψηφοφορία στο ΣΑ του ΟΗΕ σε σχέδιο απόφασης για τη ναυσιπλοΐα
- Ρωσία: Τουλάχιστον 5 νεκροί και χιλιάδες εκτοπισμένοι εξαιτίας πλημμυρών και κατολισθήσεων στο Νταγκεστάν
- Ιράν: Σε «αδιέξοδο» βρίσκεται ο «ανισσόροπος» Τραμπ – «Καμία επίπτωση» από τις «ανυπόστατες απειλές του»