
«Έφυγε» σε ηλικία 82 ετών ένα ακόμα ιστορικό στέλεχος της κουβανικής επανάστασης
Πέθανε σε ηλικία 82 ετών ο Χουάν Αλμέιδα Μπόσκε, το Νο3 της επανάστασης που έφερε στην εξουσία τον Φιντέλ Κάστρο στα τέλη της δεκαετίας του 1950. Ο Αλμέιδα ήταν αντιπρόεδρος της κουβανικής κυβέρνησης και μέλος του πανίσχυρου Πολιτικού Γραφείου του ΚΚ.
30
Πέθανε σε ηλικία 82 ετών ο Χουάν Αλμέιδα Μπόσκε, το Νο3 της επανάστασης που έφερε στην εξουσία τον Φιντέλ Κάστρο στα τέλη της δεκαετίας του 1950.
Υπηρέτησε σε κορυφαίες θέσεις αφότου ανέλαβε την εξουσία ο Φιντέλ Κάστρο και μέχρι τον θάνατό του ήταν ένας από τους αντιπροέδρους στο Κρατικό Συμβούλιο και μέλος του πανίσχυρου Πολιτικού Γραφείου του ΚΚ.
Η κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι την Κυριακή είναι μέρα εθνικού πένθους, ενώ η κηδεία του Αλμέιδα θα γίνει στη Σιέρα Μαέστρα.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- «Γολγοθάς» η επιστροφή των εκδρομέων του Πάσχα
- Στο «κόκκινο» η Wall Street, με το βλέμμα στα Στενά του Ορμούζ
- «Δούλα του θανάτου» – Η Νικόλ Κίντμαν αποκαλύπτει μια εκπληκτική, νέα κατεύθυνση στην καριέρα της
- Άρχισαν τα… όργανα για Σοσένιορ – Η τρίτη σερί ήττα και τα «σενάρια» απόλυσης
- Μεγάλη έκρηξη σε ηφαίστειο στην Ιαπωνία – Υψώθηκε καπνός 3.400 μέτρων
- Φοντέκιο: «Είχα σκαμπανεβάσματα, αλλά ελπίζω να μείνω στους Χιτ»
