Το Αμπου Ντάμπι στο WRC από το 2012
Η ISC, που κατέχει τα τηλεοπτικά δικαιώματα του WRC, αρχίζει να εφαρμόζει την πολιτική της επιλέγοντας εύπορους αγώνες (Αμπου Ντάμπι) εις βάρος κλασσικών ράλι (Ακρόπολις).
Η στροφή του WRC σε αγώνες που απολαμβάνουν κυβερνητικής ή χορηγικής υποστήριξης και οι οποίοι ασκούν καλή προβολή για το σπορ εντείνεται – και ήδη το Αμπου Ντάμπι είναι σε προτεραιότητα για να μπει στο πρόγραμμα του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Ράλι σε τρία χρόνια.
Την ώρα που στην Ελλάδα η προβολή του Ράλι Ακρόπολις ήταν φέτος μηδαμινή, η κυβερνητική υποστήριξη (πλην λίγων φορέων της τοπικής αυτοδιοίκησης) ανύπαρκτη και οι χορηγίες ελάχιστες, στο Αμπου Ντάμπι το ράλι της χώρας έχει αναλάβει προσωπικά ο πρόεδρος του τοπικού οργανισμού Τουρισμού, Σεΐχης Sheikh Sultan Bin Tahnoon Al Nahyan. Ο ίδιος άνθρωπος ανέλαβε και τη χορηγία της χώρας στα εργοστασιακά Ford Focus WRC το 2007.
Σύμφωνα με τον διευθυντή της ISC, Simon Long, στο Αμπου Ντάμπι έχουν ήδη εκπονηθεί τα σχέδια του αγώνα, που θα διεξαχθεί το 2012 σε Ειδικές Διαδρομές αποκλειστικά κατασκευασμένες για το ράλι. Μέχρι το 2015, η ISC φιλοδοξεί να αυξήσει τον αριθμό των αγώνων του προγράμματος σε 16 – από δώδεκα που είναι σήμερα.
auto.in.gr
- Μαρκ Ράφαλο VS Τζέιμς Κάμερον: Άν το deal της Netflix το έκλεινε η Paramount θα είχατε πρόβλημα με τα μονοπώλια;
- Η επιστήμη ξέρει το μυστικό για έναν επιτυχημένο γάμο
- Τέμπη: Μαζικά συλλαλητήρια σε όλη την Ελλάδα – Σε πλήρη ετοιμότητα η ΕΛ.ΑΣ., τα μέτρα ασφαλείας
- Η Μπρίτανι Μπράουερ υποστηρίζει ότι το νέο ντοκιμαντέρ για το American Next Top Model είναι «τραυματικό»
- Ενέργεια: Το «σενάριο επιστημονικής φαντασίας» που σήμερα μπορεί να γίνει πραγματικότητα
- Πληθωρισμός: Γιατί τσιμπάει στις στατιστικές, αλλά «δαγκώνει» στην τσέπη μας



