Ανοδος στην Ευρώπη, νευρικότητα της «τελευταίας στιγμής» στη Γουόλ Στριτ τη Δευτέρα
Ανοδικά κινήθηκαν τα χρηματιστήρια της Ευρώπης τη Δευτέρα, με τις τράπεζες να ηγούνται της θετικής πορείας των δεικτών εν μέσω των αισιόδοξων εκτιμήσεων των κεντρικών τραπεζών για το μέλλον της οικονομίας. Μικτά έκλεισε η Νέα Υόρκη εξαιτίας των δυσοίωνων εκτιμήσεων για μεσιτικό τομέα και δάνεια.
106
Ανοδικά κινήθηκαν τα χρηματιστήρια της Ευρώπης τη Δευτέρα, με τις τράπεζες να ηγούνται της θετικής πορείας των δεικτών εν μέσω των αισιόδοξων εκτιμήσεων των κεντρικών τραπεζών για το μέλλον της οικονομίας. Μικτά έκλεισε η Νέα Υόρκη εξαιτίας των εκτιμήσεων για μεσιτικό τομέα και δάνεια.
Στην Ευρώπη, οι μετοχές των τραπεζών συνέχισαν την ανοδική πορεία των τελευταίων ημερών, με εκείνες των Standard Chartered, Barclays, Lloyds, Royal Bank of Scotland και Societe Generale να ενισχύονται.
Και οι μεταλλευτικές εταιρείες, όπως η BHP Billiton, Anglo American, Antofagasta, Rio Tinto, Xstrata και ENRC βγήκαν επίσης με κέρδη από τις σημερινές συνεδριάσεις, εξαιτίας των υψηλότερων τιμών των μετάλλων.
Οι αναλυτές θεωρούν ότι το αισιόδοξο κλίμα για έξοδο από την κρίση κάνει τους επενδυτές πιο τολμηρούς όταν πρόκειται για ριψοκίνδυνα χαρτιά.
Στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού, τα χρηματιστήρια της Γουολ Στριτ είχαν ξεκινήσει με εξίσου καλό κλίμα όπως και οι αγορές της Ευρώπης, κατέληξαν όμως να κλείνουν με μικρές απώλειες. Τελικά, μόνο ο Dow Jones έκλεισε με μικρή άνοδο της τελευταίας στιγμής.
Τα καλά στοιχεία από λιανεμπόριο και φαρμακοβιομηχανίες δεν ήταν αρκετά για να αντισταθμήσουν τους φόβους που προκάλεσαν οι εκτιμήσεις για τον χρηματοπιστωτικό τομέα, που θέλουν τις τράπεζες να αντιμετωπίζουν πολλές διαγραφές απαιτήσεων στο άμεσο μέλλον.
Το ίδιο αποτέλεσμα επέφεραν και οι φωνές που υποστηρίζουν ότι ο κτηματομεστιτικός τομέας μπορεί να δει ένα «μαύρο» 2010.
Στη Φρανκφούρτη, ο DAX σημείωσε άνοδο κατά 1,04% στις 5.519,75 μονάδες, και στο Λονδίνο ο FTSE 100 έκλεισε στις 4.896,23 μονάδες, με άνοδο 0,93%. Στο Παρίσι ο CAC 40 ενισχύθηκε κατά 1,01% στις 3.652,17 μονάδες.
Στη Νέα Υόρκη, ο Dow Jones σημείωσε άνοδο 0,03% σταματώντας στις 9.509,28 μονάδες, και ο Nasdaq έκλεισε στις 2.017,98 μονάδες, με πτώση 0,14%. Ο S&P υποχώρησε κατά 0,05% στις 1.025,57 μονάδες.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Σχολεία: Οι ημερομηνίες εξετάσεων και κλήρωσης στα Πειραματικά, Πρότυπα και Ωνάσεια
- Ρόντο για Αντετοκούνμπο: «Γι’ αυτό είναι εκνευρισμένος…»
- Τσουκαλάς για ανάρτηση Μητσοτάκη: Η αλαζονεία έχει χτυπήσει κόκκινο
- Ε.Ε: Επείγουσα συνεδρίαση μετά τις απειλές Τραμπ για δασμούς σε συμμάχους και φόβοι για διάσπαση του ΝΑΤΟ
- Το Avengers: Doomsday παίζει με λευκή επιταγή – Η Marvel σπάει κάθε ρεκόρ για το πιο «επικίνδυνο» κινηματογραφικό στοίχημα
- Με στόχο την επιστροφή στις νίκες κόντρα στον Μίλωνα ο Ολυμπιακός

