Ηλεκτρικά τρυπάνια στις ανακρίσεις υπόπτων της Αλ Κάιντα από την CIA
Οι πράκτορες της CIA χρησιμοποίησαν πιστόλια και ηλεκτρικά τρυπάνια για να κάνουν, τα ύποπτα μέλη της Αλ Κάιντα που είχαν συλλάβει να μιλήσουν, σύμφωνα με δημοσίευμα της αμερικανικής εφημερίδας Washington Post το Σάββατο.
27
Οι πράκτορες της CIA χρησιμοποίησαν πιστόλια και ηλεκτρικά τρυπάνια για να κάνουν, τα ύποπτα μέλη της Αλ Κάιντα που είχαν συλλάβει να μιλήσουν, σύμφωνα με δημοσίευμα της αμερικανικής εφημερίδας Washington Post το Σάββατο.
Η εφημερίδα που επικαλείται μιαν έκθεση ενός ανώτερου αξιωματούχου της αμερικανικής υπηρεσίας πληροφοριών, καθώς και άλλους Αμερικανούς αξιωματούχους, γράφει πως οι μέθοδοι αυτοί ανάκρισης χρησιμοποιήθηκαν κατά του Σαουδάραβα Αμπντ αλ Ραχίμ αλ Νασίρι.
Αυτός ήταν ο βασικός ύποπτος της βομβιστικής επίθεσης εναντίον του αμερικανικού πολεμικού πλοίου USS Cole, στις 12 Οκτωβρίου 2000, στην Υεμένη, από την οποία σκοτώθηκαν 17 Αμερικανοί και τραυματίστηκαν 50.
Η έκθεση, που συντάχθηκε το 2004, περιλαμβάνει νέα στοιχεία για τις μεθόδους ανάκρισης που χρησιμοποιήθηκαν για να υποχρεωθεί να μιλήσει ο Νασίρι, ο οποίος απειλήθηκε με θάνατο ή με σοβαρά τραύματα αν αρνιόταν να συνεργαστεί, αναφέρει η Post.
Ένας πράκτορας της CIA έδειξε στον Νασίρι ένα πιστόλι αφήνοντας τον να πιστεύει ότι θα τον σκοτώσει, τονίζει η εφημερίδα που επικαλείται ανώνυμες πήγες.
Στη διάρκεια άλλης ανάκρισης, οι πράκτορες της CIA κρατούσαν κοντά στο σώμα του Νασίρι ένα ηλεκτρικό τρυπάνι που το άνοιγαν και το έκλειναν πολλές φορές, αναφέρεται ακόμη στην έκθεση, σύμφωνα με την εφημερίδα.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Γαλλικό
- AI: To Χόλιγουντ καταγγέλει εταιρείες τεχνητής νοημοσύνης για «κλοπή» δημιουργικού έργου
- Τραμπ: Ολοι όσους πέρασε «γενεές δεκατέσσερις» στο Νταβός
- Έτσι διαμορφώθηκε η βαθμολογία της Euroleague μετά την ολοκλήρωση της 24ης αγωνιστικής
- Σεισμός 5,3 Ρίχτερ στην Τουρκία – Αισθητός και στη Μυτιλήνη
- Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Σάββατο 24.01.2026]
- Οι ΗΠΑ απειλούν να στερήσουν από το Ιράκ τα πετροδολάριά του λόγω της ιρανικής επιρροής στη χώρα


