Πανεπιστήμιο Δυτικής Ελλάδας ιδρύεται στο Αγρίνιο
Νέο Πανεπιστήμιο Δυτικής Ελλάδας ιδρύεται στο Αγρίνιο ως αυτοτελές και πλήρως αυτοδιοικούμενο ανώτατο εκπαιδευτικό ίδρυμα, σύμφωνα με τροπολογία που κατατέθηκε στη Βουλή. Στο νέο πανεπιστήμιο εντάσσονται τέσσερα τμήματα του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων που εδρεύουν στο Αγρίνιο.
43
Νέο Πανεπιστήμιο Δυτικής Ελλάδας ιδρύεται στο Αγρίνιο ως αυτοτελές και πλήρως αυτοδιοικούμενο ανώτατο εκπαιδευτικό ίδρυμα, σύμφωνα με τροπολογία που κατατέθηκε στη Βουλή.
Όπως ορίζει η τροπολογία, παρέχεται η δυνατότητα για τον ορισμό της έδρας νέων σχολών, τμημάτων και λοιπών παραρτημάτων και σε άλλες πόλεις της περιοχής.
Στο νέο πανεπιστήμιο εντάσσονται τέσσερα τμήματα του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων που εδρεύουν στο Αγρίνιο: Διαχείρισης Περιβάλλοντος και Φυσικών Πόρων, Διοίκησης Επιχειρήσεων Αγροτικών Προϊόντων και Τροφίμων, Διαχείρισης Πολιτισμικού Περιβάλλοντος και Νέων Τεχνολογιών καθώς και Μάρκετινγκ Αγροτικών Προϊόντων.
Με άλλη παράγραφο της ίδιας τροπολογίας προβλέπεται ότι θεωρούνται νόμιμες (και κάθε καταλογισμός δαπανών αίρεται) δαπάνες που έγιναν από τη Αρχή Διασφάλισης της Ποιότητας στην Ανώτατη Εκπαίδευση (Α.ΔΙ.Π) μέχρι τις 31/12/08 για αμοιβές (187.000 ευρώ) που δόθηκαν σε δέκα άτομα για τις πρώτες εξωτερικές αξιολογήσεις τμημάτων ΑΕΙ προκειμένου να χρηματοδοτηθούν από το ΕΣΠΑ των ΑΕΙ την περίοδο 2009-13.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Ειρηνικός: Αλλοι δύο νεκροί από πλήγματα των ΗΠΑ εναντίον ταχύπλοου
- Στα «Νέα Σαββατοκύριακο»: «Σιγά μη φοβηθώ!..»
- Στο… εδώλιο η Google με αντιμονοπωλιακή αγωγή
- Μελάνια Τραμπ: Οργανώνει ιδιωτική προβολή στον Λευκό Οίκο για ντοκιμαντέρ με τη ζωή της
- Νταβός: Η επιστροφή σε έναν κόσμο που αλλάζει – Απολογισμός του Politico
- Η μητέρα της 16χρονης Λόρα «σπάει» τη σιωπή της – «Είσαι η ζωή μας, δώσε μας ένα σημάδι ότι είσαι καλά»
