Ανησυχία στις διεθνείς αγορές προκαλεί η «βουτιά» του κινεζικού χρηματιστηρίου
Απώλειες της τάξεως του 19,8% σημειώνει το κινεζικό χρηματιστήριο από τις 4 Αυγούστου, προκαλώντας έντονες ανησυχίες στις διεθνείς αγορές, καθώς οι επενδυτές εκτιμούν ότι το ράλι από τα χαμηλά του Μαρτίου δεν δικαιολογείται πλέον από τα θεμελιώδη μεγέθη.
27
Πτώση 19,8% σημειώνει το κινεζικό χρηματιστήριο από τις 4 Αυγούστου, προκαλώντας έντονες ανησυχίες στις διεθνείς αγορές, καθώς οι επενδυτές εκτιμούν ότι το ράλι από τα χαμηλά του Μαρτίου δεν δικαιολογείται από την πορεία των εταιρικών κερδών.
Ο δείκτης αναφοράς της κινεζικής αγοράς μετοχών, Shanghai Composite Index, υποχώρησε την Τετάρτη κατά 4,3% στις 2.785,58 μονάδες, χαμηλότερο επίπεδο των δύο τελευταίων μηνών.
Την Δευτέρα είχε σημειώσει «βουτιά» 5,8%, ενώ χθς, Τρίτη, είχε καταγράψει κέρδη 1,4%.
Η πτώση του κινεζικού χρηματιστηρίουαγοράς κατά 20% από το υψηλότερο επίπεδο του έτουςσημαίνει ότι είναι, πλέον, μία πτωτική αγορά (bear market). Από την αρχή του έτους τα κέρδη έχουν περιοριστεί στο 53%.
Οι επενδυτές φοβούνται πιθανές αλλαγές στη «χαλαρή» νομισματική πολιτική της χώρας, την ισχύ της οικονομικής ανάπτυξης και τα εταιρικά κέρδη.
«Δεν υπάρχει ένδειξη ότι μπορούμε να περιμένουμε μία παγκόσμια ανάκαμψη τύπου V και η συνειδητοποίηση αυτής της πραγματικότητας θααποθερμάνει την αγορά. Οι προβλέψεις για ταεταιρικά κέρδη είναι ακόμα πολύ υψηλές» επισημαίνουν οι αναλυτές.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,Associated Press
- Βενεζουέλα: Διεξάγω διάλογο «χωρίς φόβο» με τις ΗΠΑ, λέει η Ροδρίγκες
- Γροιλανδία: Δεν συζητήθηκε θέμα κυριαρχίας της με τον Τραμπ, δηλώνει ο Ρούτε
- ΗΠΑ: Πράσινο από το Κογκρέσο στο νομοσχέδιο για τον ρόλο της Αν. Μεσογείου στον διάδρομο IMEC
- Γροιλανδία: «Ψεύδεται» – Με δυσπιστία αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι τη δήλωση Τραμπ για «πλαίσιο συμφωνίας»
- Βουλή: Με ψήφους της ΝΔ έγινε δεκτή η πρόταση Μητσοτάκη για τον πρωτογενή τομέα
- Ιράν: Ο Τραμπ προειδοποιεί ξανά την Τεχεράνη «να σταματήσει με τα πυρηνικά»