
Μέσο πληθωρισμό 1,2% βλέπει για το 2009 η Alpha Bank
Ο μέσος πληθωρισμός για το 2009 εκτιμάται στο 1,2%, με την υπόθεση ότι η τιμή του πετρελαίου δεν θα ξεπεράσει τα 73 δολάρια το βαρέλι, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των αναλυτών της Alpha Bank. Στο 2,4% ο δομικός τιμάρισθμος, έναντι 3,4% το 2008.
27
Ο μέσος πληθωρισμός για το 2009 εκτιμάται στο 1,2%, με την υπόθεση ότι η τιμή του πετρελαίου δεν θα ξεπεράσει τα 73 δολάρια το βαρέλι, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των αναλυτών της Alpha Bank.
Οι αναλυτές της Αlpha βλέπουν μικρή αύξηση του πληθωρισμού τους επόμενους μήνες, λόγω κυρίως της αυξημένης τιμής της βενζίνης.
Συγκεκριμένα, αναμένεται να αυξηθεί ελαφρά στο 0,7% τον Αύγουστο και τον Σεπτέμβριο.
Επίσης, ο δομικός πληθωρισμός αναμένεται να μειωθεί περαιτέρω και να διαμορφωθεί στο 2,4% κατά μέσο όρο το 2009, έναντι 3,4% το 2008.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Συναγερμός στον Κεραμεικό: Άνδρας πυροβόλησε με καραμπίνα μέσα στον ΕΦΚΑ – Αναφορές για έναν τραυματία
- Γιώργος Γιαννόπουλος: Η μιζέρια είναι στη φύση του Έλληνα
- Γαλάτσι: Στο νοσοκομείο 45χρονος μετά από καβγά για μια θέση πάρκινγκ
- ΝΒΑ: «Καθάρισαν» οι Θάντερ, επιβίωσαν οι Νάγκετς
- Η προειδοποίηση του Τραμπ προς τον Κάρολο – Αναγνώστης χειλιών αποκαλύπτει τον διάλογο
- Ανακατεύοντας την τράπουλα στην Κεντροαριστερά: Τι αλλάζει με το κόμμα του Αλέξη Τσίπρα

