103

Μάχη με τις φλόγες δίνουν οι πυροσβεστικές δυνάμεις, καθώς νέαπύρινα μέτωπα ξέσπασαν την Κυριακή στο νομό Αρκαδίας και στο νομό Καβάλας.

Πιο συγκεκριμένα, η πυρκαγιά πουξέσπασεστο Όρος Μαίναλο στο νομό Αρκαδίας, σε δύσβατη περιοχή και καίει ελατοδάσος βρίσκεται σε ύφεση.

Σύμφωνα με την πυροσβεστική, η πυρκαγιά ξέσπασε λίγα λεπτά μετά τις δύο το μεσημέρι της Κυριακής σε δύσβατη περιοχή στην Καμενίτσα του δημοτικού Διαμερίσματος Βλαχερνών.

Επί τόπουβρίσκονται και δίνουν μάχη για την κατάσβεσή της φωτιάς ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής, αποτελούμενες από 30 πυροσβέστες με 10 οχήματα και δύο πεζοπόρα τμήματα, ενώ από αέρος συνδράμουν ένα αεροσκάφος και δύο ελικόπτερα, κάνοντας συνεχείς ρήψεις νερού.

Υπό μερικό έλεγχο έχει τεθεί η πυρκαγιά που ξέσπασε το μεσημέρι της Κυριακής στη θέση Κάργιανη, στην περιοχή της Ελευθερούπολης Καβάλας, όπου καίει δασική έκταση. Επί τόπου βρίσκεται ισχυρή πυροσβεστική δύναμη.

Στο μεταξύ, αναζωπυρώθηκε η πυρκαγιά στη θέση Ανω Λεύκη επίσηςστο νομό Καβάλας. Αεροσκάφη και ελικόπτερα συνεχίζουν τις ρίψεις νερού, προκειμένου να θέσουν υπό πλήρη έλεγχο τη φωτιά.

Εν τω μεταξύ, υπό μερικό έλεγχο τέθηκε το βράδυ του Σαββάτου η φωτιά που ξέσπασε σε δασική έκταση, στο χωριό Παναγίτσα του δήμου Λεβιδίου στην Αρκαδία. Η φωτιά δεν απείλησε σπίτια.

Υπό μερικό έλεγχο έχει τεθεί και η πυρκαγιά που ξέσπασε νωρίς το απόγευμα του Σαββάτου στον οικισμό Πανόραμα, στις Κεχριές Κορινθίας, ενώ υπό έλεγχο τέθηκε και η φωτιά στο Μαψό Κορινθίας.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ