
«Πάγωσε» τις σχέσεις με την Κολομβία ο Ούγκο Τσάβες
Την απόφασή του να αποσύρει τον πρεσβευτή της χώρας του από την Κολομβία, παγώνοντας τις διπλωματικές σχέσεις με το γειτονικό κράτος, ανακοίνωσε ο πρόεδρος της Βενεζουέλας Ούγκο Τσάβες.
43
Την απόφασή του να αποσύρει τον πρεσβευτή της χώρας του από την Κολομβία, παγώνοντας τις διπλωματικές σχέσεις με το γειτονικό κράτος, ανακοίνωσε ο πρόεδρος της Βενεζουέλας Ούγκο Τσάβες.
«Διέταξα την αποχώρηση του πρεσβευτή μας από την Μπογκοτά, την αποχώρηση του διπλωματικού προσωπικού μας» δήλωσε ο Τσάβες στη διάρκεια συνάντησής του με υπουργούς της χώρας, η οποία μεταδόθηκε από την τηλεόραση.
«Θα παγώσουμε τις σχέσεις μας με την Κολομβία» προσέθεσε.
Η ανακοίνωση έγινε μια ημέρα αφότου η Κολομβία δήλωσε ότι όπλα που αγοράστηκαν από τη Βενεζουέλα στη Σουηδία έφτασαν στα χέρια των ανταρτών των FARC.
Τις τελευταίες ημέρες, ο Τσάβες είχε διαμαρτυρηθεί για διάφορες ενέργειες της Κολομβίας, όπως η σχεδιαζόμενη ανάπτυξη επιπλέον Αμερικανών στρατιωτών για να βοηθήσουν στη μάχη κατά των λαθρεμπόρων ναρκωτικών.
Σύμφωνα με τον Τσάβες, η Βενεζουέλα θα πάψει, επίσης, να κάνει εισαγωγές από την Κολομβία.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Reuters/Γαλλικό
- Λίβανος: «Ερευνα σε βάθος» απαιτεί η Ινδονησία για τον θάνατο 3 κυανοκράνων της
- Μέση Ανατολή: Ουκρανικές δυνάμεις κατέρριψαν ιρανικά drones σε «αρκετές» χώρες, δηλώνει ο Ζελένσκι
- Προσθαλασσώθηκε με ασφάλεια το Artemis II – Αίσιο τέλος για την δεκαήμερη αποστολή
- Ουγγαρία: Ο Τραμπ υπόσχεται ότι θα βοηθήσει την οικονομία της εάν εκλεγεί ο Ορμπαν
- Ουκρανία: 1 νεκρός και 15 τραυματίες σε ρωσικές επιθέσεις πριν από την πασχαλινή ανακωχή
- Θεσσαλονίκη: Ανησυχία από την εμφάνιση αρκούδας σε περιοχές του Δήμου Ωραιοκάστρου