
Ανύπαρκτος ο κοινωνικός διάλογος σε σημαντικά σχέδια νόμου, σύμφωνα με την ΟΚΕ
Tην υποβάθμιση του κοινωνικού διαλόγου και τη μη τήρηση της συνταγματικής υποχρέωσης των υπουργείων για γνωμοδότηση της Οικονομικής και Κοινωνικής Επιτροπής για διάφορα νομοσχέδια, καταγγέλει με επιστολή του στον πρωθυπουργό ο πρόεδρός της Χρ.Πολυζωγόπουλος.
37
Tην υποβάθμιση του κοινωνικού διαλόγου και τη μη τήρηση της συνταγματικής υποχρέωσης των υπουργείων για διαβούλευση και γνωμοδότηση της Οικονομικής και Κοινωνικής Επιτροπής (ΟΚΕ) για διάφορα νομοσχέδια, καταγγέλει με επιστολή του στον πρωθυπουργό ο πρόεδρός της Χρήστος Πολυζωγόπουλος.
Στην επιστολή, την οποία υπογράφει ο πρόεδρος της ΟΚΕ, μεταξύ άλλων επισημαίνεται ότι με μεγαλύτερη συχνότητα τους τελευταίους μήνες, παρατηρείται το φαινόμενο να κατατίθενται στη Βουλή νομοσχέδια αρμοδιότητας της ΟΚΕ και να συζητούνται, χωρίς προηγουμένως να έχει ζητηθεί η γνώμη της όπως επιβάλλει το Σύνταγμα και ο νόμος.
«Αυτή η αντιμετώπιση της ΟΚΕ αναδεικνύει το έλλειμμα κοινωνικού διαλόγου, που με ευθύνη των αρμόδιων Υπουργών, όλο και περισσότερο διευρύνεται σε μια περίοδο μάλιστα όπου τα προβλήματα της χώρας είναι μεγάλα και πολυσύνθετα και απαιτείται μια κοινωνική συνεννόηση για την αντιμετώπισή τους» επισημαίνεται στην επιστολή.
Καταλήγοντας ζητείται από την πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή να δώσει στους αρμόδιους υπουργούς τις απαραίτητες οδηγίες ώστε να αποστέλλουν εγκαίρως στο εξής, τα νομοσχέδια αρμοδιότητάς τους στην ΟΚΕ, πριν αυτά υποβληθούν στη Βουλή.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- LIVE: Φενέρμπαχτσε – Ζάλγκιρις Κάουνας
- Classic Rock: Το νέο τεύχος είναι αφιερωμένο στο Woodstock – Αυτή την Κυριακή με το ΒΗΜΑ
- Τα είπαν για την επόμενη μέρα του ΠΑΟΚ Σαββίδης και Λουτσέσκου
- Standard & Poor’s: Στο 1,7% κατεβάζει τον πήχη της ανάπτυξης της Ελλάδας
- Η Φαίη Σκορδά για τον σύντροφό της – «Έγινε ντόρος χθες, αλλά και πέρυσι μαζί ήμασταν εκεί»
- Ακρίβεια: Ανεβαίνουν οι τιμές παραγωγού στην Ευρωζώνη – Έρχεται νέο κύμα ανατιμήσεων το καλοκαίρι

