
Πιο κοντά στο Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ η Σόνια Σοτομαγιόρ
Ενέκρινε η Δικαστική Επιτροπή του Κογκρέσου των ΗΠΑ την υποψηφιότητα της Σόνια Σοτομαγιόρ, έπειτα από πολυήμερη διαδικασία ακροάσεων. Η τελική απόφαση για το εάν θα γίνει η Σοτομαγιόρ το πρώτο μέλος του Ανωτάτου Δικαστηρίου με ισπανικές ρίζες θα ληφθεί από την Ολομέλεια του Σώματος.
106
Ενέκρινε την Τρίτη η Δικαστική Επιτροπή του Κογκρέσου των ΗΠΑ την υποψηφιότητα της Σόνια Σοτομαγιόρ, έπειτα από πολυήμερη διαδικασία ακροάσεων ενώπιον δεκαεννέα μέλων από τα δύο μεγάλα αμερικανικά κόμματα, στέλνοντας την τελική έγκρισή της στην Ολομέλεια του Κογκρέσου.
Αν το Κογκρέσο αποφασίσει υπέρ της, όπως είναι και το πιθανότερο, η Σοτομαγιόρ θα γίνει το πρώτο μέλος του Ανωτάτου Δικαστηρίου με ισπανικές ρίζες. Η ψηφοφορία θα γίνει την επόμενη εβδομάδα.
Η εκλεκτή του Αμερικανού προέδρου Μπ.Ομπάμα, για την κενή θέση στο Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ συγκέντρωσε 13 ψήφους της Επιτροπής «υπέρ» (μεταξύ των οποίων βρέθηκε μόνο ένα μέλος των Ρεπουμπλικανών, η Λίντσεϊ Γκράχαμ) καιέξι «κατά».
Έπειτα από την πολυήμερη «συνέντευξή» της ενώπιον των εντεταλμένων του Κογκρέσου, ο πρόεδρος της Επιτροπής, από το κόμμα των Δημοκρατικών, χαρακτήρισε τη Σ.Σοτομαγιόρ «συγκρατημένη, δίκαιη αντικειμενική δικαστή που δεν μεροληπτεί υπέρ καμίας κοινωνικής ομάδας».
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,Associated Press
- Ο Νετανιάχου ζητά ξανά την αναβολή της δίκης του για διαφθορά – Επικαλέιται «λόγους εθνικής ασφάλειας»
- Ξανά κόντρα στην Ουγγαρία η Εθνική πόλο
- Πέθανε ο ηθοποιός Τάσος Ράμσης
- Artemis II: Η αποστολή που άλλαξε όσα ξέραμε για τη Σελήνη – Όσα έκρυβε η αθέατη πλευρά της
- Πάσχα και πυροτεχνήματα: Όταν ο εορτασμός μετατρέπεται σε φόβο για τους σκύλους
- «Η Νάκμπα επαναλαμβάνεται»: Η εμμονή του Ισραήλ με τον ποταμό Λιτάνι του Λιβάνου


