Τα φρούτα και τα λαχανικά αποτελούν για τον οργανισμό μας σημαντικές πηγές, βιταμινών, μετάλλων, φλαβονοειδών, καροτενοειδών και φυσικά φυτικών ινών.

Υψηλή κατανάλωση φρούτων και λαχανικών συσχετίζεται με μειωμένο ρίσκο για την εμφάνιση πολλών μορφών καρκίνου. Ποιο είναι όμως το πολυτιμότερο λαχανικό ή φρούτο ως προς τις αντικαρκινικές του ιδιότητες;

Οι έρευνες δείχνουν πως σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να εκλάβουμε ως θρεπτικότερο φρούτο ή λαχανικό ένα μόνο είδος. Και αυτό διότι η κάθε τροφή αυτής της ομάδας εμπεριέχει ιδιαίτερα θρεπτικά συστατικά που την κάνουν μοναδική και αναγκαία.

Έτσι τρώγοντας ποικιλία φρούτων και λαχανικών μπορούμε να διασφαλίσουμε την διατροφική μας επάρκεια σε όλα εκείνα τα θρεπτικά συστατικά που η κάθε τροφή ξέχωρα μας προσφέρει.

health.in.gr