
Η Βουλή θα πληρώνει τις ασφαλιστικές εισφορές των βουλευτών
Η Βουλή θα συνεχίσει να πληρώνει τις ασφαλιστικές εισφορές των βουλευτών που επέλεξαν να μην ασκήσουν την επαγγελματική τους δραστηριότητα, παρά την κατάργηση του επαγγελματικού ασυμβίβαστου.
106
Η Βουλή θα συνεχίσει να πληρώνει τις ασφαλιστικές εισφορές των βουλευτών που επέλεξαν να μην ασκήσουν την επαγγελματική τους δραστηριότητα, παρά την κατάργηση του επαγγελματικού ασυμβίβαστου.
Η σχετική διάταξη που εισήχθη στο φορολογικό νομοσχέδιο που κατατέθηκε την Πέμπτη στη Βουλή, επαναφέρει ουσιαστικά το καθεστώς που ίσχυε την πενταετία 2003-2008, όταν οι βουλευτές δεσμεύονταν από το επαγγελματικό ασυμβίβαστο.
Η διάταξη περιλήφθηκε στο νομοσχέδιο έπειτα από πρωτοβουλία του προέδρου της Βουλής, Δημήτρη Σιούφα, επειδή διαπιστώθηκε ότι αριθμός βουλευτών -που δεν μπορεί να προσδιοριστεί- επιλέγει να μην εργάζεται, παρά την κατάργηση του ασυμβίβαστου.
«Πιστεύω ότι είναι σωστή και δίκαιη ρύθμιση, ώστε να μην βρίσκονται σε μειονεκτική θέση βουλευτές έναντι συναδέλφων τους που επέλεξαν να ασκήσουν την επαγγελματική τους δραστηριότητα» ανέφερε σε ανακοίνωσή του ο Δ.Σιούφας.
Η ρύθμιση θα ισχύει αναδρομικά από τον Αύγουστο του 2008.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Γεραπετρίτης: «Εχει χαθεί η έννοια των σταθερών» σήμερα στη «διεθνή γεωπολιτική αρένα»
- ΚΚΕ: Μηνύματα από το Κόμμα Τουντέχ του Ιράν, τα ΚΚ Ισραήλ και Τουρκίας, σε μεγάλη συγκέντρωση στο ΣΕΦ
- Γάζα: Σκοτώθηκε συμβασιούχος του ΠΟΥ – Αναστέλλει τις διακομιδές του στην Αίγυπτο ο Οργανισμός
- Στενά του Ορμούζ: Ψηφοφορία στο ΣΑ του ΟΗΕ σε σχέδιο απόφασης για τη ναυσιπλοΐα
- Ρωσία: Τουλάχιστον 5 νεκροί και χιλιάδες εκτοπισμένοι εξαιτίας πλημμυρών και κατολισθήσεων στο Νταγκεστάν
- Ιράν: Σε «αδιέξοδο» βρίσκεται ο «ανισσόροπος» Τραμπ – «Καμία επίπτωση» από τις «ανυπόστατες απειλές του»