Νέα θεωρία για το δυστύχημα της Air France προκύπτει από την «αυτοψία» στα συντρίμια
Μια νέα εκδοχή σχετικά με την πτώση του αεροσκάφους της Air France στον Ατλαντικό δίνουν Γάλλοι εμπειρογνώμονες, αφού εξέτασαν τα συντρίμια του αεροπλάνου. Σύμφωνα με τους ειδικούς, το αεροσκάφος δεν διαλύθηκε στον αέρα, αλλά τη στιγμή που έπεσε στα παγωμένα νερά του Ατλαντικού.
30
Μια νέα εκδοχή σχετικά με την πτώση του αεροσκάφους της Air France στον Ατλαντικό δίνουν Γάλλοι εμπειρογνώμονες, αφού εξέτασαν τα συντρίμια του αεροπλάνου.
«Το αεροσκάφος δεν καταστράφηκε καθώς βρισκόταν εν πτήσει» δήλωσε ο Αλέν Μπουγιάρ, υπεύθυνος της έρευνας της ΒΕΑ σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε.
Ο ίδιος συμπλήρωσε ότι το Airbus κατά πάσα πιθανότητα προσέκρουσε στην επιφάνεια του νερού «με μεγάλη επιτάχυνση».
Ο έλεγχος του αεροσκάφους θα περνούσε από τους ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας της Βραζιλίας, στους συναδέλφους τους στη Σενεγάλη, αλλά αυτό δεν έγινε ποτέ, προσέθεσε ο ίδιος, κατά την παρουσίαση έκθεσης που συντάχθηκε βάσει των πρώτων στοιχείων της έρευνας.
Οι πιλότοι της μοιραίας πτήσης AF 447 προσπάθησαν τρεις φορές να συνδεθούν με σύστημα δεδομένων στην πρωτεύουσα Ντακάρ της Σενεγάλης, αλλά απέτυχαν, πιθανώς επειδή το Ντακάρ δεν είχε λάβει ποτέ το σχέδιο πτήσης.
«Αυτό δεν είναι φυσιολογικό» υπογράμμισε, σημειώνοντας ότι οι ερευνητές προσπαθούν επίσης να βρουν γιατί χρειάστηκαν έξι ώρες μετά την εξαφάνιση του αεροσκάφους για να κηρυχθεί κατάσταση έκτακτης ανάγκης.
Η έρευνα για τα «μαύρα» κουτιά του αεροσκάφους θα συνεχιστεί έως τις 10 Ιουλίου, καθώς αυτά εκπέμπουν σήμα για περιορισμένο χρονικό διάστημα.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Κραν Μοντανά: Η Ιταλία διαμαρτύρεται για την απόφαση της ελβετικής δικαιοσύνης να αποφυλακίσει τον ιδιοκτήτη του μπαρ
- Τροχαίο δυστύχημα στη γέφυρα Ρίου – Αντιρρίου: Νεκρός 25χρονος οδηγός μηχανής – Συγκρούστηκε με φορτηγό
- Energy Minister of Greece Says Country’s Role Upgraded
- LIVE: Γουέστ Χαμ – Σάντερλαντ
- Αχτσιόγλου: Συσπείρωση δυνάμεων για να μην δοθεί τρίτη θητεία στην κυβέρνηση Μητσοτάκη
- Μεγάλο πρόβλημα για τη Νέα Δημοκρατία η δημιουργία κόμματος Σαμαρά παραδέχεται ο Πέτσας
