
Τρίωρη στάση εργασίας 12.00-15.00 στα ΜΜΕ την Πέμπτη
Μία ακόμα κινητοποίηση στο χώρο των Μέσων Ενημέρωσης την Πέμπτη για την κατάσταση που επικρατεί στο χώρο με αιχμή το κλείσιμο του συγκροτήματος του Ελεύθερου Τύπου και τις απολύσεις σε άλλα Μέσα. H στάση εργασίας πραγματοποιείται από τις 12 το μεσημέρι έως τις 3 το απόγευμα.
30
Μϊα ακόμα κινητοποίηση στο χώροτων Μέσων Ενημέρωσης πραγματοποιείται την Πέμπτη για την κατάσταση που επικρατεί στο χώρο.
Hστάση εργασίας πραγματοποιείται από τις 12 το μεσημέρι έως τις 3 το απόγευμα, ενώ την ίδια ώρα θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση έξω από τη Βουλή, όπουσυζητείται στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας το θέμα της κρίσης στο χώρο των ΜΜΕ.
Σε ανακοίνωσή της η ΕΣΗΕΑ σημειώνει, μεταξύάλλων:
«Η αιφνιδιαστική απόφαση της οικογένειας Θόδωρου και Γιάννας Αγγελοπούλου, ιδιοκτητών των εφημερίδων Ελεύθερος Τύπος και Τύπος της Κυριακής, του ραδιοσταθμού «CITY 99,5» και του ειδησεογραφικού site του Ομίλου, να πετάξουν στο δρόμο 450 συναδέλφους μας, το κλείσιμο των εφημερίδων ΧΩΡΑ και DERBY, το πογκρόμ απολύσεων, οι απλήρωτοι για πάνω από 6 μήνες συνάδελφοι της ΕΞΠΡΕΣ, οι απολύσεις στον ΑΝΤΕΝΝΑ και τον ΣΚΑΪ, το επαπειλούμενο κλείσιμο του δημοτικού ραδιοφωνικού σταθμού ΞΕΝΙΟΣ, η εφαρμογή σε ευρεία κλίμακα προγραμμάτων αναγκαστικών (οικειοθελών) παραιτήσεων, αποδεικνύουν ότι το ντόμινο της κρίσης στα ΜΜΕ ξεσπά στις πλάτες των εργαζομένων και αποτελεί πρόκληση και «αιτία πολέμου» για όλους τους εργαζόμενους στην ενημέρωση.
» Οι δημοσιογράφοι και όλοι οι εργαζόμενοι στο χώρο των ΜΜΕ είναι αποφασισμένοι να μην επιτρέψουν να γίνουν εξιλαστήρια θύματα στο βωμό των επιχειρηματικών παιχνιδιών και άσκησης εξουσίας της ιδιοκτησίας.»
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Ρωσία: Τουλάχιστον 5 νεκροί και χιλιάδες εκτοπισμένοι εξαιτίας πλημμυρών και κατολισθήσεων στο Νταγκεστάν
- Ιράν: Σε «αδιέξοδο» βρίσκεται ο «ανισσόροπος» Τραμπ – «Καμία επίπτωση» από τις «ανυπόστατες απειλές του»
- Ουκρανία: Παύση επιθέσεων εναντίον ενεργειακών υποδομών προτείνει το Κίεβο στη Μόσχα
- Στα «ΝΕΑ» της Τρίτης: Οι μαύρες τρύπες ενός διαγγέλματος
- Ανησυχία για την Κούβα – Το νέο σχέδιο του ΟΗΕ για την κάλυψη κρίσιμων αναγκών
- Ισραήλ: Αυτόματη θανατική ποινή στους συλληφθέντες για τρομοκρατία Παλαιστίνιους της Δυτικής Όχθης
