Ο Mikko Hirvonen ηγείται του Ράλι Πολωνίας, 8ου φετινού αγώνα του WRC, μετά το πρωινό loop του πρώτου σκέλους του αγώνα – και αν παραμείνει στις δύο πρώτες θέσεις μέχρι το απόγευμα της Κυριακής θα περάσει στην κορυφή της βαθμολογίας, καθώς ο Sebastien Loeb γνώρισε της τρίτη του διαδοχική ατυχία στους ισάριθμους τελευταίους αγώνες του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Ράλι!


Το νέο ατύχημα του Γάλλου, που δεν είχε συνέπειες για την υγεία του ίδιου και του συνοδηγού του, Daniel Elena, συνέβη στο πρώτο χιλιόμετρο της 4ης Ειδικής, τελευταίας του πρωινού loop. Υπήρχε ένα στρώμα άμμου που είχε καλύψει ένα κούτσουρο ύψους περίπου είκοσι εκατοστών, εξήγησε ο πρωταθλητής.


Στην πρόσκρουση αποκολλήθηκε ο εμπρός δεξής τροχός της Citroen C4 WRC. Δεν μπορούσα να το αποφύγω. Το άκουσα όταν το χτύπησα με τον εμπρός δεξιό τροχό. Δεν ήταν πολύ ισχυρή η πρόσκρουση, αλλά αρκετή για να καταστρέψει την ανάρτηση συμπλήρωσε.


Αν η Citroen προλάβει να επιδιορθώσει τη ζημιά, ο Seb ενδεχομένως να επιστρέψει στο δεύτερο σκέλος του Σαββάτου (27/06), σύμφωνα με τον κανονισμό SupeRally. Ωστόσο, χάνοντας την 4η Ειδική και τις τρεις απογευματινές σήμερα, θα βρίσκεται ήδη είκοσι λεπτά μακριά από την κορυφή.


Μέχρι το ατύχημα του S. Loeb, ο Γάλλος είχε σπουδαία μονομαχία με τον Mikko Hirvonen της Ford. Στην πρώτη σημερινή Ειδική του Ράλι Πολωνίας, ο Seb ήταν επικεφαλής με διαφορά μισού δευτερολέπτου, αλλά στην επόμενη πέρασε πρώτος ο Φινλανδός, με τρία δέκατα!


Κερδίζοντας την τελευταία πρωινή Ειδική, στο μεταξύ, δεύτερος ανέβηκε -με διαφορά μόλις 2,4 από τον Mikko- ο έτερος εργοστασιακός οδηγός της Ford, Jari Matti Latvala, εμπρός από τον Dani Sordo (Citroen), που βρίσκεται σχεδόν 15 δευτερόλεπτα μακριά από την κορυφή.


Ακολουθεί τέταρτος ο Andrea Mikkelsen, που επέστρεψε για έναν αγώνα στο WRC, εντυπωσιάζοντας ακόμα και τον εαυτό του με το ρυθμό που ακολουθεί με το γερασμένο Skoda Fabia WRC. Κέρδισε και μια θέση εκμεταλλευόμενος μια έξοδο, με πολλά χιλιόμετρα, του εφήβου Evgeny Novikov – ο οποίος εξακολουθεί να εντυπωσιάζει όσο στο Ράλι Ακρόπολις! Ο 19χρονος Ρώσος θα ήταν 4ος, αλλά στην έξοδο έπεσε 9ος (ένα λεπτό πίσω) και προκάλεσε σημαντική ζημιά στη C4 WRC της ομάδας Citroen Junior.


Στις πολύ γρήγορες Ειδικές της Πολωνίας ο Petter Solberg (Solberg Citroen) βρίσκει την έλλειψη ισχύος της γερασμένης Citroen Xsara WRC αρκετά κρίσιμη, καθώς ο Νορβηγός έχει περιοριστεί στην 5η θέση. Απέχει 40 από την κορυφή, αλλά λιγότερα από δέκα δευτερόλεπτα από τους τέσσερις οδηγούς που τον ακολουθούν. Τους Sebastien Ogier (Citroen Junior), Henning Solberg, Matthew Wilson (Stobart Ford) και τον E. Novikov.


Το απόγευμα του πρώτου σκέλους του Ράλι Πολωνίας περιλαμβάνει το ίδιο πέρασμα από τις ίδιες τρεις Ειδικές Διαδρομές. Διαβάστε εδώ τα αναλυτικά αποτελέσματα του αγώνα, μετά την 4η Ειδική Διαδρομή.


auto.in.gr