Ασφυκτική η κατάσταση στη Θεσσαλονίκη λόγω συσσώρευσης σκουπιδιών
Σε κλοιό σκουπιδιών βρίσκεται ο νομός Θεσσαλονίκης, καθώς συνεχίζεται για τρίτη ημέρα ο αποκλεισμός του ΧΥΤΑ Μαυροράχης από κατοίκους και φορείς του δήμου Ασσήρου. Σύμφωνα με τις έως τώρα εκτιμήσεις, περισσότεροι από 1.500 τόνοι σκουπιδιών έχουν συγκεντρωθεί μέσα στην πόλη.
38
Σε κλοιό σκουπιδιών βρίσκεται ο νομός Θεσσαλονίκης, καθώς συνεχίζεται για τρίτη ημέρα ο αποκλεισμός του ΧΥΤΑ Μαυροράχης από κατοίκους και φορείς του δήμου Ασσήρου. Σύμφωνα με τις έως τώρα εκτιμήσεις, περισσότεροι από 1.500 τόνοι σκουπιδιών έχουν συγκεντρωθεί μέσα στην πόλη.
Όπως ανέφερε ο αντιδήμαρχος καθαριότητας του δήμου Θεσσαλονίκης, Κώστας Καζαντζίδης, από το πρωί ξεκίνησε η μεταφορά των σκουπιδιών στο ΧΥΤΑ της Λάρισας, ωστόσο το πρόβλημα παραμένει έντονο στην πόλη.
Σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο καθαριότητας, 20 κοντέιντερς είναι ήδη γεμάτα σκουπίδια και βρίσκονται αποκλεισμένα στο ΧΥΤΑ Μαυροράχης, ενώ άλλα 40 κοντέινερς με απορρίμματα δεν έχουν χώρο για να ξεφορτώσουν. Για το λόγο αυτό, κρίθηκε επιτακτική ανάγκη η μεταφορά των σκουπιδιών στο ΧΥΤΑ της Λάρισας, που, όμως, το Σαββατοκύριακο θα μείνει κλειστός και το γεγονός αυτό αναμένεται να επιδεινώσει ακόμη περισσότερο την κατάσταση στη Θεσσαλονίκη.
Στο μεταξύ, οι κάτοικοι και οι φορείς του δήμου Ασσήρου συνεχίζουν για τρίτη ημέρα τον αποκλεισμό του ΧΥΤΑ Μαυροράχης με τον δήμαρχο Δ.Ράβναλη να αναφέρει πως οι κινητοποιήσεις θα συνεχιστούν «έως ότου να αποκλειστεί η εγκατάσταση του εργοστασίου καύσης απορριμμάτων στην περιοχή».
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Η ΕΕ σχεδιάζει να ξηλώσει τον επικοινωνιακό εξοπλισμό από προμηθευτές υψηλού ρίσκου – Η Κίνα αντιδρά
- Κακοκαιρία: Οδηγίες της Πολιτικής Προστασίας προς τους πολίτες λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων
- Νοκ-άουτ και με τη Μακάμπι ο Κέντρικ Ναν – Εκτός και ο Μήτογλου για τον Παναθηναϊκό
- Όταν ο Παναγιώτης Δουδωνής συνάντησε την Μαριάννα Παπαμακαρίου και του αφιέρωσε το «Ρήγμα» του Σωκράτη Μάλαμα
- «Όχι» Κακλαμάνη σε Φάμελλο για Εθνικό Συμβούλιο Αγροτικής Πολιτικής – «Διαδικαστικά τερτίπια» καταγγέλλει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ
- Ανδρουλάκης: Καμία μεταρρύθμιση του ΟΠΕΚΕΠΕ – Έχετε καταπιεί την «Ομάδα Αλήθειας»

