93

Δεν υπάρχουν περιθώρια αλλαγής της οικονομικής πολιτικής τονίζει ο υπουργός Οικονομίας Γ.Παπαθανασίου, αν και παραδέχεται ότι μέσω των ευρωεκλογών στάλθηκε στην κυβέρνηση ηχηρό μήνυμα δυσαρέσκειας.

Ακόμη ο υπουργός Οικονομίας, κατά τις τοποθετήσεις του στις εκπομπές των τηλεοπτικών σταθμών όπου αναλύονται τα αποτελέσματα των ευρωεκλογών, τόνισε ότι δεν υπάρχουν σκληρά μέτρα που θα βγουν από το συρτάρι αύριο για να ανακοινωθούν στο Ecofin.

Ο απολογισμός θα γίνει τέλος Ιουνίου, γιατί μόνο τότε μπορούμε να εξάγουμε σοβαρά και ασφαλή συμπεράσματα για την πορεία των εσόδων, μετά και τα ειδικά μέτρα που ελήφθησαν για την τόνωση της αγοράς του αυτοκινήτου και της οικοδομής, εξήγησε ο υπουργός Οικονομίας.

Δεν πρόκειται να αλλαξουμε στάση και να ξεκινήσουμε την παροχολογία, επειδή τα ποσοστά δεν ήταν καλά, είπε ακόμη ο Γ.Παπαθανασίου, προσθέτοντας ότι «η ευθύνη μας απέναντι στη χώρα δεν μεταβάλλεται» αναλόγως των ποσοστών που συγκεντρώνονται στις εκλογές.

«Θα κάνουμε ό,τι χρειαστεί, ανεξαρτήτως πολιτικού κόστους» επανέλαβε ο Γ.Παπαθανασίου υπενθυμίζοντας και τη σχετική δήλωση του πρωθυπουργού ότι «η πρόθεση μου δεν είναι να επιβληθούν νέοι φόροι αλλά αν χρειαστεί θα το κάνω».

Ο υπουργός Οικονομίας κατηγόρησε πολλές φορές κατά τη διάρκεια των τοποθετήσεων του το ΠΑΣΟΚ για ακατάσχετη παραχολογία και το κάλεσε να πάψει να λαϊκίζει και να σοβαρευτεί.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ