Στα διαμερίσματα άνω των 30 ετών στρέφονται οι αγοραστές
Στα μεταχειρισμένα ακίνητα, ηλικίας άνω των 30 ετών, στρέφονται οι περισσότεροι αγοραστές, ενώ στο πρώτο τετράμηνο του 2009 οι αγοραπωλησίες έχουν υποχωρήγσει κατά 25% έναντι της αντίστοιοχης περιόδου του 2008, σύμφωνα με το κτηματομεσιτικό δίκτυο RE/MAX.
27
Μειωμένες κατά 25% είναι στο πρώτο τετράμηνο οι αγοραπωλησίες ακινήτων, ενώ οι τιμές σε γενικές γραμμές διατηρούνται σταθερές, σύμφωνα με έρευνα του κτηματομεσιτικού δικτύου RE/MAX.
Οκτώ στους δέκα αγοραστές προτίμησαν μεταχειρισμένα ακίνητα, ενώ ένας στους τρεις αγόρασε ακίνητο ηλικίας άνω των 30 ετών, δηλαδή ακίνητο που κατασκευάστηκε πριν το 1979.
Οι τιμές διατηρήθηκαν σε σταθερά επίπεδα, χωρίς μεγάλες διακυμάνσεις σε σχέση με το τέλος του 2008, εκτός από μεμονωμένες περιοχές όπου παρατηρήθηκε πτώση έως 5%.
Κύρια χαρακτηριστικά της ελληνικής αγοράς είναι η αναποφασιστικότητα των υποψήφιων αγοραστών, ενώ αρνητικό ρόλο έπαιξε και η περιοριστική πολιτική των τραπεζών στη χορήγηση στεγαστικών δανείων.
Τα ακίνητα τα οποία προσελκύουν περισσότερο το αγοραστικό ενδιαφέρον, κυρίως σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη), είναι τα μεταχειρισμένα διαμερίσματα εμβαδού (71 ως 100 τετραγωνικών μέτρων.
Σε πανελλαδική κλίμακα, μόλις το 9% αγοράζει σπίτι άνω των 130 τ.μ. Στην Αττική, το ποσοστό αυτό αυξάνεται ελαφρά στο 12%.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Η απεργία πείνας τελείωσε με την βρετανική κυβέρνηση να απορρίπτει συμβόλαιο 2 δισ. λιρών προς την Elbit
- Το Ιράν δεν είναι πλέον προσκεκλημένο στη Διάσκεψη του Μονάχου για την Ασφάλεια
- Βενεζουέλα: Τουλάχιστον 47 στρατιωτικοί σκοτώθηκαν στην επιχείρηση των ΗΠΑ για την απαγωγή του Μαδούρο
- Ο Μερτς επιτίθεται με σφοδρότητα στις ΗΠΑ και στους γερμανούς εργαζόμενους
- Στα «Νέα Σαββατοκύριακο»: Κωδικός «8% – 14%»
- Συρία: Ο Αλ Σάρα αναγνωρίζει τους Κούρδους ως ισότιμους πολίτες – Bομβάρδισε θέσεις του SDF στο Χαλέπι
