BMW Isetta: Επιστροφή στο μέλλον
Πενήντα χρόνια μετά το τέλος της παραγωγής της, η Isetta επιστρέφει στα πλάνα της BMW με σκοπό να αποτελέσει το νέο microcar της βαυαρικής φίρμας.
Την πρόθεση της BMW να επαναφέρει στην πλούσια γκάμα της ένα αυθεντικό αυτοκίνητο πόλης αποκαλύπτει η συνεργασία της βαυαρικής φίρμας με ένα βρετανικό πανεπιστήμιο σχεδιασμού.
Επιβεβαιωμένες πηγές αναφέρουν πως ο Γερμανός κατασκευαστής εξελίσσει ήδη ένα αυθεντικό microcar, αναθερμαίνοντας τα σενάρια που τον θέλουν σύντομα να περνά τη σύγχρονη εκδοχή της Isetta στην παραγωγή.
Η λιλιπούτεια BMW θα εξοπλιστεί με μικρούς σε χωρητικότητα κινητήρες βενζίνης και πετρελαίου χωρίς ωστόσο να αποκλείεται και η παραγωγή μιας αποκλειστικά ηλεκτροκίνητης έκδοσης.
Σε κάθε περίπτωση, πάντως, τα κινητήρια σύνολα θα τοποθετούνται στο πίσω τμήμα του αμαξώματος, ενώ στους πίσω τροχούς θα μεταδίδεται και η κίνηση.
Το εσωτερικό του αυτοκινήτου θα ακολουθήσει το πρόσφατο παράδειγμα του Toyota iQ, προσφέροντας τρεις θέσεις για ενήλικες και ένα βοηθητικό-παιδικό κάθισμα πίσω από τον οδηγό.
Παρά το ρετρό χαρακτήρα του αυτοκινήτου, ο σχεδιασμός του αμαξώματος αναμένεται να υιοθετεί πλήθος φουτουριστικών στοιχείων, διατηρώντας τον εκκεντρική αισθητική των μεγαλύτερων προτάσεων της BMW.
Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες η Isetta θα περάσει στην παραγωγή στις αρχές του 2011, ενώ στη συνέχεια τις εκδόσεις βενζίνης και πετρελαίου θα ακολουθήσει η ηλεκτροκίνητη εκδοχή του αυτοκινήτου.
auto.in.gr
- Δεν είναι ψέμα: Το Αλ Τσαντίρι Νιουζ επιστέφει την 1η Απριλίου παρέα με τον Χρήστο Μάστορα
- Golden Visa: Σε μεγάλη πτώση η ζήτηση για τη χρυσή βίζα – Πού επενδύουν οι ξένοι
- Άσκηση ετοιμότητας στο Δήμο Ιθάκης
- Θεσσαλονίκη: Να βρεθούν και να τιμωρηθούν οι δράστες της μαζικής δηλητηρίασης άγριας ζωής στη Δαδιά
- «Έσπασε» τα κοντέρ ο Μουστάφα Φαλ – Επέστρεψε σε κανονικούς ρυθμούς προπόνησης!
- Ποιος είναι ο 34χρονος δύτης που αγνοείται στα Λιμανάκια Βουλιαγμένης – Τι είναι το «πηγάδι του διαβόλου»

