
Επίθεση με όλμο σε νοσοκομείο στη Σρι Λάνκα
Όλμος έπληξε το μοναδικό εν λειτουργία νοσοκομείο στην πολεμική ζώνη της Σρι Λάνκα σκοτώνοντας 49 άτομα, ανάμεσά τους και ασθενείς, και τραυματίζοντας άλλους 50. Οι Ταμίλ κατηγορούν την κυβέρνηση για την επίθεση.
38
Όλμος έπληξε το μοναδικό εν λειτουργία νοσοκομείο στην πολεμική ζώνη της Σρι Λάνκα σκοτώνοντας 49 άτομα, ανάμεσά τους και ασθενείς, και τραυματίζοντας άλλους 50.
Η επίθεση σημειώθηκε μετά τις μεγάλες μάχες του Σαββατοκύριακου μεταξύ των κυβερνητικών δυνάμεων και των ανταρτών Ταμίλ, κατά τις οποίες σκοτώθηκαν εκατοντάδες πολίτες που εγκλωβίστηκαν στην πολεμική ζώνη.
Ο στρατός αρνήθηκε ότι συνεχίζει να σφυροκοπά μια μικρή λωρίδα γης που βρίσκεται ακόμη υπό τον έλεγχο των ανταρτών, στην οποία ζουν περίπου 50.000 άτομα.
Από την επίθεση με όλμο στην υποδοχή του αυτοσχέδιου νοσοκομείου οι νεκροί αναμένεται να αυξηθούν καθώς κάποιοι τραυματίες φέρουν σοβαρά τραύματα.
Εκπρόσωπος των ανταρτών κατηγόρησε την κυβέρνηση για την επίθεση στο νοσοκομείο και κάλεσε τη διεθνή κοινότητα να ασκήσει πιέσεις για να σταματήσουν οι κυβερνητικές επιθέσεις εναντίον των Ταμίλ, που ζητούν αυτονομία εδώ και 25 χρόνια.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Τι είπε ο Χεζόνια για Ολυμπιακό, Φενέρμπαχτσε και τον κόσμο στα γήπεδα: «Κάτι έχει αλλάξει…»
- Ευρώπη: Αυτά τα αεροδρόμια έχουν τις μεγαλύτερες καθυστερήσεις
- Ο Λευκός Οίκος προειδοποιεί το προσωπικό του να μην στοιχηματίζει για τον πόλεμο με το Ιράν
- «Τρέλα» στον κόσμο της Ράγιο Βαγιεκάνο για τη ρεβάνς στη Νέα Φιλαδέλφεια με την ΑΕΚ
- Ηρώδειο: Ο Ιούνιος μεταμορφώνεται σε μήνα αποχαιρετισμού, πριν κλείσει το θέατρο – Οι εκδηλώσεις
- ΕΕ και ΗΠΑ κοντά σε συμφωνία για τα κρίσιμα ορυκτά κατά της Κίνας

