91

Στον εισαγγελέα οδηγείται ένα άτομο που συνελήφθη το απόγευμα του Σαββάτου, κατά τη διάρκεια των επεισοδίων στο κέντρο της Αθήνας, όπου πραγματοποιήθηκε αντιρατσιστική συγκέντρωση ατόμων του αντιεξουσιαστικού χώρου ως αντίδραση στη συγκέντρωση της Ομόνοιας στην οποία συμμετείχαν κυρίως ακροδεξιές οργανώσεις με αιτήματα κατά των αλλοδαπών.

Οι συγκεντρωθέντες ακροδεξιοί στην Ομόνοια επιτέθηκαν με πέτρες και άλλα αντικείμενα εναντίον των αλλοδαπών, με αποτέλεσμα να τραυματισούν πέντε άτομα και να διακομιστούν με ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ στο νοσοκομείο.

Δύο από τους τραυματίες παραμένουν ακόμη για νοσηλεία, ενώ οι υπόλοιποι μετά την παροχή των πρώτων βοηθειών έφυγαν από το νοσοκομείο.

Τα επεισόδια ξεκίνησαν λίγο μετά τις 17.30 το απόγευμα στην πλατεία Κάνιγγος, όπου πραγματοποιούσαν αντιρατσιστική συγκέντρωση περίπου 150 άτομα.

Σύμφωνα με την αστυνομία, οι αντιεξουσιαστές επιτέθηκαν με πλάκες πεζοδρομίου στις δυνάμεις των ΜΑΤ, οι οποίες έκαναν χρήση δακρυγόνων και τους απώθησαν προς το Πολυτεχνείο.

Αιτία ήταν η συγκέντρωσηκατά των μεταναστών που πραγματοποίησαν στην Ομόνοια περίπου 300 άτομα του ακροδεξιού χώρου.

Αστυνομικές δυνάμεις παρατάχθηκαν στους δρόμους γύρω από την Ομόνοια, ώστε να μην έρθουν σε επαφή οι αντίπαλες συγκεντρώσεις.

Ακόμα μια αντιρατσιστική οργάνωση πραγματοποιήθηκε στην πλατεία Κοτζιά.

Τα επεισόδια συνεχίστηκαν και μετά τις 20.00 στις οδούς Σόλωνος και Ζωδόχου Πηγής, αλλά και στην οδό Σωκράτους, όπου η αστυνομική δύναμη δέχτηκε επίθεση με πέτρες.

Η κυκλοφορία διακόπηκε στις οδούς Πανεπιστημίου, Πειραιώς και Πατησίων.

Ζημιές υπέστησαν από τα επεισόδια καταστήματα και αυτοκίνητα στην περιοχή των Εξαρχείων.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ