Έφεση κατά της ποινής της άσκησε η Ιρανοαμερικανίδα δημοσιογράφος
Η Ιρανοαμερικανίδα δημοσιογράφος Ροξάνα Σαμπέρι, η οποία καταδικάστηκε σε οκταετή κάθειρξη με την κατηγορία της κατασκοπείας για λογαριασμό των ΗΠΑ, κατέθεσε έφεση, όπως μετέδωσε το επίσημο ιρανικό ειδησεογραφικό πρακτορείο IRNA. Σε μείωση ποινής «δείχνει» το Ιράν.
91
Η Ιρανοαμερικανίδα δημοσιογράφος Ροξάνα Σαμπέρι, η οποία καταδικάστηκε σε οκταετή κάθειρξη με την κατηγορία της κατασκοπείας για λογαριασμό των ΗΠΑ, κατέθεσε έφεση, όπως μετέδωσε το επίσημο ιρανικό ειδησεογραφικό πρακτορείο IRNA. Σε μείωση ποινής «δείχνει» το Ιράν.
Η 31χρονη Σαμπέρι καταδικάστηκε το Σάββατο και η καταδικαστική αυτή απόφαση μπορεί να περιπλέξει τις προσπάθειες της Ουάσινγκτον για μία συμφιλίωση με την Ισλαμική Δημοκρατία ύστερα από τρεις δεκαετίες αμοιβαίας κακοπιστίας.
«Η Σαμπέρι άσκησε έφεση και ελπίζω ότι το εφετείο θα τροποποιήσει την πρωτόδικη απόφαση», φέρεται να δήλωσε σύμφωνα με το ιρανικό πρακτορείο ο δικαστικός εκπρόσωπος Αλιρέζα Τζαμσίντι.
Ο συνήγορος της δημοσιογράφου είχε δηλώσει ότι θα εφεσιβάλει την καταδικαστική απόφαση και εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι θα αθωωθεί ή τουλάχιστον θα μειωθεί η ποινή της.
Την Τρίτη εκπρόσωπος του υπουργείου Δικαιοσύνης άφησε να εννοηθεί ότι μπορεί να υπάρξει μείωση της ποινής της Ρ.Σαμπέρι.
«Δεν μπορούμε να επηρεάσουμε την απόφαση του δικαστή (αλλά ελπίζουμε) ότι η ποινή θα επανεξεταστεί στο εφετείο» δήλωσε ο εκπρόσωπος, σύμφωνα με το Irna.
Σε μία σπάνια παρέμβαση, ο Ιρανός πρόεδρος Μαχμούντ Αχμαντινετζάντ ζήτησε προσοχή, αμεροληψία και διασφάλιση όλων των νομικών δικαιωμάτων της δημοσιογράφου.
Ο Αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα εξέφρασε τη Δευτέρα ανησυχία για την ασφάλεια της Σαμπέρι και κάλεσε την Τεχεράνη να την απελευθερώσει.
Το Ιράν δεν αναγνωρίζει καθεστώς διπλής υπηκοότητας.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Reuters
- Άλμπερτ Σπέερ: Η διπλή ζωή του «καλού» Ναζί που γλίτωσε την αγχόνη
- Πήγα σε μάγισσες: Ο κανόνας 3-6-9 που «προβλέπει» το μέλλον στη σχέση
- Ο νεο-ιμπεριαλισμός του Τραμπ, οι «προδομένοι» Ευρωπαίοι και το τέλος της αυταπάτης
- Εργασία πέρα από τα σύνορα της ΕΕ: Οι Ευρωπαίοι με τη μεγαλύτερη διεθνή εμπειρία
- Historic floods: Οι πλημμύρες στην Ελλάδα από το 1886 – Mια ζωντανή πλατφόρμα για κάθε ενδιαφερόμενο
- Ο γέρος και η Θάλασσα: Αντίτυπο με το τελευταίο γραπτό του Χέμινγουεϊ στο Μουσείο Νόμπελ



