
Πάνω από τέσσερις φορές υπερκαλύφθηκαν οι εκδόσεις εντόκων γραμματίων του Δημοσίου
Ποσό 1,62 δισ. ευρώ άντλησε την Τρίτη το δημόσιο από τις εκδόσεις εντόκων γραμματίων 52 και 26 εβδομάδων, κατά τις οποίες παρουσιάστηκε έντονο επενδυτικό ενδιαφέρον, με αποτέλεσμα να υπερκαλυφθεί 4,31 φορές το ζητούμενο ποσό.
27
Ποσό 1,62 δισ. ευρώ άντλησε την Τρίτη το δημόσιο από τις εκδόσεις εντόκων γραμματίων 52 και 26 εβδομάδων, κατά τις οποίες παρουσιάστηκε έντονο επενδυτικό ενδιαφέρον, με αποτέλεσμα να υπερκαλυφθεί 4,31 φορές το ζητούμενο ποσό.
Ειδικότερα, σε ό,τι αφορά τα έντοκα γραμμάτια 52 εβδομάδων το δημόσιο στόχευε στην άντληση 700 εκατ. ευρώ, ενώ οι προσφορές υπερκάλυψαν το ποσό αυτό κατά 4,31 φορές και ανήλθαν σε 3,017 δισ. ευρώ.
Τελικά αντλήθηκαν 775 εκατ. ευρώ, ενώ η απόδοση διαμορφώθηκε στο 1,78% από 2,67%, που ήταν στην προηγούμενη δημοπρασία του Ιανουαρίου.
Σε ό,τι αφορά τα έντοκα γραμμάτια 26 εβδομάδων το ζητούμενο ποσό ήταν 700 εκατ. ευρώ και υποβλήθηκαν προσφορές 3,702 δισ. ευρώ, υπερκαλύπτοντας το στόχο κατά 5,26 φορές.
Το δημόσιο, άντλησε τελικά 845 εκατ. ευρώ, ενώ η απόδοση ανήλθε στο 1,48% από 2,46% στην προηγούμενη δημοπρασία του Ιανουαρίου.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Στα «ΝΕΑ» της Τρίτης: Θέμα Δημοκρατίας
- Η Κορίνθιανς ξήλωσε την καρέκλα που κάθονταν ρατσιστής οπαδός που έβρισε τον αντίπαλο τερματοφύλακα
- Μενουδάκος για υποκλοπές: Σε χαμηλά επίπεδα αξιοπιστίας η Δικαιοσύνη
- Σαντορίνη: Σε ισχύ μέτρα της Πολιτικής Προστασίας – Πού απαγορεύεται η πρόσβαση λόγω γεωδυναμικών φαινομένων
- Γιορτή σήμερα 28 Απριλίου – Ποιοι γιορτάζουν | Εορτολόγιο
- ΔΥΠΑ: Πάνω από 700 συμβασιούχοι εργασιακοί σύμβουλοι οδηγούνται στην ανεργία – Τι απαντά η διοίκηση



