
Επανέκδοση των 5ετών «λαϊκών» ομολόγων με επιτόκιο 5,5%
Σε κοινοπρακτική επανέκδοση του 5ετούς ομολόγου αναφοράς, λήξης 20 Αυγούστου 2014, με στόχο την άντληση ποσού της τάξεως των 3-5 δισ. ευρώ, προχωρά το υπουργείο Οικονομικών. Από τις αρχές του έτους, το Ελληνικό Δημόσιο έχει δανειστεί 29 δισ. ευρώ.
27
«Μαξιλάρι» ασφαλείας για τον δανεισμό του Δημοσίου επιχειρεί να δημιουργήσει ο Οργανισμός Διαχείρισης Δημοσίου Χρέους, αντλώντας περισσότερα από 30 δισ. ευρώ μέσα στις πρώτες 100 ημέρες του έτους, σύμφωνα με δημοσίευμα στην εφημερίδα Τα Νέα.
Το υπουργείο Οικονομικών προχωρεί σε κοινοπρακτική επανέκδοση του 5ετούς ομολόγου αναφοράς, λήξης 20 Αυγούστου 2014, με στόχο την άντληση ποσού της τάξεως των 3-5 δισ. ευρώ.
Η επανέκδοση του συγκεκριμένου ομολόγου θα δώσει εκ νέου τη δυνατότητα σε ιδιώτες επενδυτές να αγοράσουν τίτλους με αφορολόγητες αποδόσεις 5,5%, εφόσον διακρατήσουν τα ομόλογα μέχρι τη λήξη τους.
Από τις αρχές του έτους, το Ελληνικό Δημόσιο έχει δανειστεί 29 δισ. ευρώ, όταν ο ετήσιος στόχος δανεισμού έχει τεθεί από το υπουργείο Οικονομικών στα 43,7 δισ. ευρώ.
Διεθνείς οίκοι εκτιμούν ότι τελικά το Ελληνικό Δημόσιο θα δανειστεί περισσότερα από 50 δισ. ευρώ.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Ο «συναγερμός» του Μπαρτζώκα και η… Μπαρτσελόνα
- Νίκος Μουτσινάς: Η guest εμφάνισή του στο Έχω παιδιά
- Αχαρνές: Συνελήφθη 25χρονος για διατάραξη κοινής ησυχίας – Το ηχοσύστημα μεγάλης ισχύος στο αυτοκίνητό του
- Τσιτσιπάς: «Αυτές είναι οι στιγμές που με κάνουν να απολαμβάνω πραγματικά το παιχνίδι»
- «Ήταν σχιζοφρενής» – Τι κατέθεσε ο ψυχίατρος για τον Γάλλο που «θέρισε» τη Ράνια
- Tι δουλειά έχει η Κιμ Καρντάσιαν στο Μπρόντγουεϊ;
