103

Τουλάχιστον 131 άνθρωποι εξακολουθούν να αγνοούνται μετά την κατάρρευση φράγματος στα προάστια της Τζακάρτα, με τον απολογισμό των θυμάτων να έχει ήδη φτάσει τους 96 νεκρούς, όπως δήλωσαν αξιωματούχοι της ινδονησιακής κυβέρνησης.

Η Εθνική Υπηρεσία Συντονισμού στην Αντιμετώπιση Καταστροφών ανέφερε ότι άλλοι 109 άνθρωποι τραυματίστηκαν από την κατάρρευση του φράγματος Σίτου Γκιντούνγκ, στην περιοχή Τανγκεράνγκ, νότια της πρωτεύουσας, νωρίς την Παρασκευή, όταν τεράστιες ποσότητες νερού διέλυσαν εκατοντάδες σπίτια.

Εκατοντάδες στρατιώτες, αστυνομικοί και εθελοντές λαμβάνουν μέρος στην έρευνα, χρησιμοποιώντας εκσκαφείς και μπουλντόζες.

Πάνω από 500 κάτοικοι των πληγεισών περιοχών είναι άστεγοι και βρίσκονται σε προσωρινά καταφύγια που δημιουργήθηκαν.

Κάτοικοι κατηγόρησαν τις αρχές ότι αγνόησαν τις προειδοποιήσεις από διάφορες πλευρές και αμέλησαν να επιδιορθώσουν το φράγμα, ενώ αξιωματούχοι σε διάφορες κυβερνητικές υπηρεσίες αλληλοκατηγορούνταν επιρρίπτοντας ο ένας στον άλλο τις ευθύνες για το πολύνεκρο δυστύχημα.

Το φράγμα είχε κατασκευαστεί το 1933, όταν η Ινδονησία βρισκόταν υπό Ολλανδική επικυριαρχία και η δεξαμενή του είχε χωρητικότητα δύο εκατομμυρίων κυβικών μέτρων νερού.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Γερμανικό