Απολύσεις και στη Google λόγω της οικονομικής κρίσης
Ο κολοσσός της διαδικτυακής αναζήτησης Google σχεδιάζει να απολύσει περίπου 200 υπαλλήλους από το τμήμα πωλήσεων και μάρκετινγκ ώστε να μειώσει τις δαπάνες και να προστατεύσει τα περιθώρια κέρδους της εν μέσω της οικονομικής κρίσης που πλήττει ιδιαίτερα τις ΗΠΑ.
36
Ο κολοσσός της διαδικτυακής αναζήτησης Google σχεδιάζει να απολύσει περίπου 200 υπαλλήλους από το τμήμα πωλήσεων και μάρκετινγκ ώστε να μειώσει τις δαπάνες και να προστατεύσει τα περιθώρια κέρδους της εν μέσω της οικονομικής κρίσης που πλήττει ιδιαίτερα τις ΗΠΑ.
Η εταιρία της Σίλικον Βάλεϊ ανακοίνωσε ότι οι περικοπές αφορούν θέσεις εργασίας εντός και εκτός ΗΠΑ και θα επηρεάσουν το 1% του εργατικού δυναμικού της, το οποίο ανέρχεται σήμεραστους 20.200 εργαζόμενους.
Οι περικοπές είναι μάλλον ήπιες σε σχέση με τη συρρίκνωση που καταγράφεται στις εφημερίδες, τις αυτοκινητοβιομηχανίες, το λιανεμπόριο και άλλους κλάδους, θα μπορούσαν όμως να αποδειχθούν προάγγελοςτης πρώτης πτώσης στα έσοδα της Google από τηνείσοδό της στο χρηματιστήριο το 2004.
Τους τελευταίους 15 μήνες, πάντως, τα έσοδα της εταιρείας συνέχισαν την ανοδική τους πορεία παρά την κατακόρυφη πτώση στην τιμή της μετοχής της. Η Google κατέγραψε πέρυσι έσοδα 22 δισ. δολαρίων και κέρδη 4,2 δισ.
Η ανακοίνωση για τις νέες απολύσεις έγινε την Πέμπτη, μόλις δύο μήνες αφότου η Google προχώρησε για πρώτη φορά στην ιστορία της σε περικοπές. Η αρχή έγινε με τις απολύσεις 200 υπεύθυνων προσλήψεων, ενώ το Φεβρουάριο, η εταιρία έκλεισε το τμήμα ραδιοφωνικών προγραμμάτων καταργώντας έτσι ακόμα 40 θέσεις.
«Η Google έχει γιγαντωθεί μέσα σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα. Όταν οι εταιρίες μεγαλώνουν τόσο γρήγορα, είναι σχεδόν αδύνατον να γίνουν όλα σωστά, και σίγουρα δεν τα κάναμε (σωστά)» ανέφερε σε εταιρικό ιστολόγιο ο Όμιντ Κορντεστάνι, αντιπρόεδρος του τμήματος διεθνών πωλήσεων και επιχειρηματικής ανάπτυξης, ανακοινώνοντας τις περικοπές. «Επιπλέον, επενδύσαμε υπερβολικά σε κάποιους τομείς στο πλαίσιο της προετοιμασίας για τις τάσεις ανάπτυξης που παρατηρούνταν εκείνη την εποχή».
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,Associated Press,ΑΠΕ/Γερμανικό
- Ματσάδο και Τραμπ δεν είναι οι πρώτοι – Νομπελίστες ειρήνης που στήριξαν πολεμικούς εφιάλτες
- Γαλλία: Φορτηγάκι πέφτει πάνω σε παιδιά στη Μασαλία – 11 τραυματίες, 8χρονος σοβαρά
- Μπορούν Πεκίνο και Μόσχα να απαγάγουν ηγέτες όπως οι ΗΠΑ;
- Βενεζουέλα: Η Ροδρίγκες καθαίρεσε τον υπουργό Βιομηχανίας, από τους πιο πιστούς στον Μαδούρο
- Μινεσότα: Ερευνα σε βάρος δημοκρατικών για «συνωμοσία» διενεργεί το υπουργείο Δικαιοσύνης
- Οι ΗΠΑ προειδοποιούν για στρατιωτικές δραστηριότητες στον εναέριο χώρο του Μεξικού και της κεντρικής Αμερικής

