Σημαντικά μειωμένος θα είναι ο αριθμός των Ρώσων τουριστών το 2009
Μεγάλη μείωση στο συνολικό αριθμό των ημερών διακοπών των Ρωσων, που μπορεί να φτάσει το 20-25%, αναμένεται το 2009 όπως μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Interfax επικαλούμενο τον επικεφαλής της ομοσπονδιακής υπηρεσίας τουρισμού, Rosturism.
95
Μεγάλη μείωση στο συνολικό αριθμό των ημερών διακοπών των Ρωσων, που μπορεί να φτάσει το 20-25%, αναμένεται το 2009 όπως μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Interfax επικαλούμενο τον επικεφαλής της ομοσπονδιακής υπηρεσίας τουρισμού, Rosturism, Ανατόλι Γιαρότσκιν.
Σύμφωνα με τον Ρώσο αξιωματούχο τα αεροπορικά και σιδηροδρομικά εισιτήρια ενδέχεται να είναι πολύ ακριβά φέτος αναγκάζοντας τον κόσμο να ταξιδεύει με το αυτοκίνητό του στις διακοπές.
Οι περικοπές αφορούν τα ταξίδια στην Ευρώπη και από άλλους μακρινούς ταξιδιωτικούς προορισμούς, αναφέρει η κρατική υπηρεσία τουρισμού.
Αιτία είναι η οικονομική κρίση, οι επιπτώσεις της οποίας είναι μεγάλες για τους Ρώσους και την οικονομία της χώρας. Η ανεργία, όπως ανακοίνωσε την Κυριακή ο πρόεδρος Ντμίτρι Μεντβέντεφ έχει ξεπεράσει το 8%. Εν τω μεταξύ, το ρούβλι έχει υποτιμηθεί κατά το ένα τρίτο έναντι των ξένων νομισμάτων.
Οι Ρώσοι ταξίδεψαν πολύ στο εξωτερικό την τελευταία δεκαετία καθώς η οικονομική κατάσταση της χώρας ευνόησε πολλούς, οι αεροπορικές εταιρίες πρόσθεσαν δρομολόγια από και προς τη Ρωσία και οι ταξιδιωτικοί πράκτορες εμπλούτισαν τις επιλογές για τους πελάτες τους.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Reuters
- Γαύδος: Κινδυνεύει να μείνει χωρίς ακτοπλοϊκή σύνδεση – «Θα έχουμε πρόβλημα με τις προμήθειες» λέει η δήμαρχος
- Νέα Αριστερά: Γλίτωσε τη ρήξη – Χωρίς αναφορά στον Τσίπρα η απόφαση του Συνεδρίου
- Θεσσαλονίκη: Πέθανε ο 75χρονος που το μεσημέρι έπεσε από τον 4ο όροφο πολυκατοικίας
- «Sinners» – H ιστορία της εποχής μας στο μοτίβο «διαίρει και βασίλευε» του παρελθόντος
- Ποιοι εργαζόμενοι περιμένουν μπόνους σχεδόν έναν μισθό
- Συναγερμός στην Ολλανδία για κρούσμα γρίπης των πτηνών σε αγελάδα – Το πρώτο εκτός των ΗΠΑ
