Στο αρχείο έθεσε η ΔΙΣ την υπόθεση του μητροπολίτη πρώην Αττικής Παντελεήμονα
Η υπόθεση του μητροπολίτη πρώην Αττικής Παντελεήμονα απασχόλησε τη Διαρκή Ιερά Σύνοδο, η οποία συνεδρίασε υπό τον Αρχιεπίσκοπο. Η ΔΙΣ απεφάνθη ότι δεν προκύπτουν από τον φάκελο επαρκείς ενδείξεις ενοχής κατά του μητροπολίτη και έθεσε την υπόθεση στο αρχείο, ενώ τάχθηκε στο πλευρό του μητροπολίτη Θεσσαλονίκης για την υπόθεση των 32 στρεμμάτων δημόσιας έκτασης.
30
Η υπόθεση του μητροπολίτη πρώην Αττικής Παντελεήμονα απασχόλησε τη Διαρκή Ιερά Σύνοδο, η οποία συνεδρίασε υπό τον Αρχιεπίσκοπο.
Η ΔΙΣ απεφάνθη ότι δεν προκύπτουν από τον φάκελο επαρκείς ενδείξεις ενοχής κατά του μητροπολίτη και έθεσε την υπόθεση στο αρχείο.
Στην ομιλία του ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος υπογράμμισε την ακράδαντη πίστη του ότι «η υπόθεση θα έπρεπε να παραπεμφθεί σε δίκη, διότι έτσι μόνον θα δινόταν η ευκαιρία, η αλήθεια να αποκαλυφθεί μέσα από δικαστικές διαδικασίες με μαρτυρικές καταθέσεις».
Καταλήγοντας, πρότεινε να ζητηθεί άμεσα και εν όψει της αμετάκλητης απόφασης του Αρείου Πάγου, η συνδρομή ειδημόνων και εμπείρων επιστημόνων για την ταχεία αντιμετώπιση του θέματος, που έχει ιδιαίτερη βαρύτητα για τη μαρτυρία της Εκκλησίας στην κοινωνία.
Στο πλευρό του Ανθιμου
Σε ανακοινωθέν της Ιεράς Συνόδου σημειώνεται πως «εξ αιτίας του θορύβου, ο οποίος έχει δημιουργηθεί για την παραχώρηση 32,1 στρεμμάτων κρατικής δασικής εκτάσεως στην Ιερά Μητρόπολη Θεσσαλονίκης για την ανέγερση Εκκλησιαστικού Ιδρύματος, που θα περιθάλπει χρονίως πάσχοντας, κατακοίτους, τετραπληγικούς και άτομα με ειδικές ανάγκες, η Διαρκής Ιερά Σύνοδος εκφράζει την συμπαράστασή της στην προσπάθεια αυτή του Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης Ανθίμου. Η πράξη αυτή καταδεικνύει την αγάπη της Εκκλησίας προς τον πάσχοντα και την μέριμνά της για αυτόν.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Μέλπω Ζαρόκωστα: Δωρεά στο ΤΑΣΕΗ αντί στεφάνων – Η ανάρτηση του Σπύρου Μπιμπίλα
- Ηράκλειο: Στη ΜΕΘ γυναίκα που έπεσε από μπαλκόνι
- PM: Meeting With Erdogan in Feb.; Downplays Latest Bizaare Rama Quip
- Θλίψη στη Φιορεντίνα: Πέθανε ο πρόεδρος της, Ρόκο Κομίσο
- Γιώργος Μπουλμπασάκος: Παραιτήθηκε από το ΠΑΣΟΚ με αιχμές – «Ιστορική αναγκαιότητα η ανασύνθεση της Δημοκρατικής Παράταξης»
- Πέθανε ο αρχιτέκτονας της Viohalco Νίκος Στασινόπουλος