30

Πάνω από τα 44 δολάρια το βαρέλι κινείται την Τετάρτη η τιμή του αργού πετρελαίου στις διεθνείς αγορές, καθώς η διαρροή πετρελαίου σε ρωσικό αγωγό και η πυρκαγιά που ακολούθησε προκάλεσαν πρόβλημα στις εξαγωγές.

Στη Νέα Υόρκη, η τιμή του προθεσμιακού ελαφρού αργού ενισχύθηκε το απόγευμα κατά 2,58 δολάρια και βρισκόταν στα 44,23 δολάρια το βαρέλι.

Εξάλλου, στο χρηματιστήριο εμπορευμάτων του Λονδίνου, η τιμή του Μπρεντ ενισχυόταν 1,93 δολάρια,  στα 45,63 δολάρια το βαρέλι.

«Οι διακοπές του εφοδιασμού στη Νιγηρία και ο ρωσικός αγωγός με τη διαρροή ενίσχυσαν την τάση της αγοράς» σημειώνει ο Κρίστοφερ Μπίλιου της Bache Commodities.

Εξάλλου, η παραγωγή πετρελαίου παρουσίασε προβλήματα στη Νιγηρία, με τους αρμόδιους να υποπτεύονται δολιοφθορά. Σύμφωνα με αξιωματούχο της κρατικής εταιρίας NNPC, η παραγωγή μέχρι και 70.000 βαρελιών ημερησίως σταμάτησε μετά τις εκρήξεις σε αγωγούς.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,Associated Press