30

Καλύτερες προοπτικές μετά την ύφεση «βλέπει» ο υπουργός Οικονομίας, Γιάννης Παπαθανασίου, επαναλαμβάνοντας ότι ο προστατευτισμός δεν είναι λύση.

Μιλώντας σε εκδήλωση για την 74η ΔΕΘ (5-13 Σεπτεμβρίου 2009) ο υπουργός επανέλαβε ότι η κρίση απαιτεί ανοικτούς διαύλους επικοινωνίας.

Στη διάρκεια της εκδήλωσης παρουσιάστηκαν τα χαρακτηριστικά και οι καινοτομίες της 74ης ΔΕΘ. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε από την διοργανώτρια HELEXPO, με στόχο την ενημέρωση των πρέσβεων, των εμπορικών και οικονομικών συμβούλων των ξένων διπλωματικών αποστολών.

Ο υπουργός Οικονομίας αναφέρθηκε ιδιαίτερα στην παγκόσμια οικονομική κρίση, τονίζοντας την ανάγκη να διατηρηθούν ανοιχτοί οι δίαυλοι της οικονομίας και αναφέρθηκε στο σχέδιο που εφαρμόζει η κυβέρνηση για την ενίσχυση του χρηματοπιστωτικού συστήματος και των οικονομικά ασθενέστερων κοινωνικών ομάδων.

Την εκδήλωση χαιρέτησε και ο πρέσβης της Ινδίας, τιμώμενης χώρας της προσεχούς ΔΕΘ.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ