93

Την πλήρη οικονομική κατάρρευση του Ταμείου Αλληλοβοήθειας (επικουρικό και πρόνοια) Προσωπικού της Γενικής Τράπεζας καταγγέλλουν ο Σύλλογος εργαζομένων και οι συνταξιούχοι της τράπεζας.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση πάνω από 1.000 συνταξιούχοι της τράπεζας από το Μάρτιο δεν έχουν πλέον επικουρική σύνταξη, ενώ πάνω από 1.400 εργαζόμενοι, είναι εξαιρετικά αμφίβολο αν θα λάβουν κατά την αποχώρηση τους, εφάπαξ.

Την Τετάρτη (4/3/2009) και ώρα 11.30 π.μ, οι εκπρόσωποι του Ταμείου και των Συλλόγων Εργαζομένων και Συνταξιούχων της Γενικής Τράπεζας, θα αναφερθούν στις ευθύνες της Societe Generale (ιδιοκτήτρια της Γενικής Τράπεζας) και της κυβέρνησης, τονίζεται ακόμη στην ανακοίνωση.

Σημειώνεται ότι το ταμείο αλληλοβοήθειας είναι Νομικό Πρόσωπο Ιδιωτικού Δικαίου και δεν συμμετέχει το κράτος.

Την κύρια σύνταξη τη χορηγεί το ΙΚΑ. Όσοι είναι ασφαλισμένοι από το 2005 και μετά έχουν ασφαλιστεί εξ ολόκληρου στο ΙΚΑ.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ