Απαγορεύεται η τροφοδοσία των μεγάλων καταστημάτων στην Αθήνα στις ώρες αιχμής
Αλλάζει με απόφαση του ΥΠΕΧΩΔΕ το ωράριο τροφοδοσίας των καταστημάτων της Αθήνας. Έτσι απαγορεύεται η τροφοδοσία των σούπερ μάρκετ και των μεγάλων καταστημάτων από τις 7:00 έως τις 10:30, με φορτηγά αυτοκίνητα ωφέλιμου φορτίου άνω του 1,5 τόνου.
37
Αλλάζει με απόφαση του ΥΠΕΧΩΔΕ το ωράριο τροφοδοσίας των καταστημάτων της Αθήνας. Έτσι απαγορεύεται η τροφοδοσία των σούπερ μάρκετ και των μεγάλων καταστημάτων από τις 7:00 έως τις 10:30, με φορτηγά αυτοκίνητα ωφέλιμου φορτίου άνω του 1,5 τόνου.
Η ρύθμιση γίνεται με βάση τα μετρητικά στοιχεία της ατμοσφαιρικής ρύπανσης της Αθήνας, από τη μελέτη των οποίων προκύπτει ότι τις ώρες κυκλοφοριακού φόρτου παρουσιάζεται αιχμή στις τιμές της ατμοσφαιρικής ρύπανσης και ιδιαιτέρα των ρύπων εκείνων που διαμορφώνονται από την κυκλοφορία οχημάτων.
Επιδιώκεται, έτσι, η μείωση της κυκλοφοριακής αιχμής, η οποία εκτιμάται ότι θα έχει θετική επίπτωση στη μείωση της ρύπανσης.
Συγκεκριμένα, απαγορεύεται η τροφοδοσία των σούπερ μάρκετ και των υπεραγορών λιανικού εμπορίου (πολυκαταστήματα, αλυσίδες καταστημάτων) στο Kέντρο της πόλης της Αθήνας (εντός του εσωτερικού δακτυλίου) από 1 Ιανουαρίου 2009 μέχρι και 31 Δεκεμβρίου 2009 κατά τις ώρες 7:00 έως 10:30, με φορτηγά αυτοκίνητα ωφέλιμου φορτίου άνω του 1,5 τόνου.
Επίσης, οι ίδιες απαγορεύσεις ισχύουν για τη Λεωφόρο Μεσογείων και για τις περιμετρικές οδούς του εσωτερικού δακτυλίου:
– Πανόρμου
– Πατησίων, Αριστοτέλους, Γ΄ Σεπτεμβρίου, Αχαρνών, Λιοσίων, Κυψέλης, Λένορμαν, Γαλατσίου (Αθήνα).
– Φιλολάου (Παγκράτι)
– Φορμίωνος (από Ριζάρη μέχρι Καραολή και Δημητρίου/ Παγκράτι-Βύρωνας)
– Υμηττού (από Βρυάξιδος μέχρι Χίου) (Παγκράτι)
– Γ. Παπανδρέου (από Παπάγου μέχρι τη συμβολή της με Κοκκινοπούλου) (Ζωγράφου)
– Ούλοφ Πάλμε (Ιλίσια)
– Στην Ιερά Οδό (από Κηφισού έως Θηβών) (Αιγάλεω)
– Στην Θηβών (από λόφο Αξιωματικών έως Ιερά Οδό) (Αιγάλεω)
– Λ. Βουλιαγμένης
– Αγ. Δημητρίου-Στριγγάρι (ευρύτερη περιοχή Πλατείας Καλογήρων)
– Ελ. Βενιζέλου (Θησέως) – Δημοσθένους – Σιβιτανίδου – Δαβάκη (περιοχή Καλλιθέας)
– Ελ. Βενιζέλου – Αρτάκης – Μάχης- Αναλάτου – Ομήρου – 25ης Μαρτίου και 2ας Μαΐου (πλατεία Ν. Σμύρνης) (περιοχή Ν. Σμύρνης)
– Αχιλλέως – Αμφιθέας – Αγ. Βαρβάρας (περιοχή Π. Φαλήρου)
– Λαγουμιτζή – Δημητρακοπούλου – Βεΐκου – Πειραιώς (περιοχή Αθηνών)
Από τις παραπάνω απαγορεύσεις εξαιρείται η τροφοδοσία των καταστημάτων νωπών αλιευμάτων της Βαρβακείου αγοράς.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Μοντέλο ΑΙ της Wall Street ερμηνεύει τους χρησμούς του προέδρου της FED
- Τραμπ: Μπορεί να βγει από το αδιέξοδο του πολέμου στο Ιράν; Για φαύλο κύκλο και μνήμες Βιετνάμ μιλούν στις ΗΠΑ
- Ένταση στη δίκη για τα Τέμπη: Καταγγελία για «επίθεση Πλακιά με κλωτσιές» κατά του κατηγορούμενου Στουρνάρα
- Θρίλερ στην Κυψέλη: Μυστήριο με τη σορό γυναίκας σε βαλίτσα – Σήμερα η νεκροψία – νεκροτομή
- Τη νέα εγκατάσταση αφαλάτωσης στην Αμοργό εγκαινίασε ο Κικίλιας: «Ενισχύουμε τις υποδομές των νησιών μας»
- Νίσυρος: Νέος μόνιμος σεισμολογικός σταθμός ενισχύει την παρακολούθηση του ηφαιστείου στο νησί
- Σοβαρά επεισόδια στο Μπουένος Άιρες μετά την ήττα της Αργεντινής στον τελικό του Μουντιάλ (vids)
- Επικοινωνιακά τεχνάσματα από Μητσοτάκη: Επιτήρηση έργων και υποσχέσεις για παροχές
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 20.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/bryan-goff-MCoMZazPC9E-unsplash-315x220.jpg)


























![Ισπανία: Έκαναν διακοπές σε ξενοδοχείο και έφυγαν χωρίς να πληρώσουν – Η σύλληψη της μητέρας [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/Capture-308-315x220.jpg)


























Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442