Κέρδισε το δημοψήφισμα για παραμονή στην εξουσία ο Ούγκο Τσάβες
Ο πρόεδρος της Βενεζουέλας Ούγκο Τσάβεζ κέρδισε το δημοψήφισμα για την άρση των περιοριστικών όρων που θα του επιτρέψουν να παραμείνει στην εξουσία όσο διάστημα κερδίζει τις εκλογικές αναμετρήσεις. Υπέρ της συνταγματικής τροπολογίας ψήφισε το 54% των πολιτών.
53
Ο πρόεδρος της Βενεζουέλας Ούγκο Τσάβεζ κέρδισε το δημοψήφισμα για την άρση των περιοριστικών όρων που θα του επιτρέψουν να παραμείνει στην εξουσία όσο διάστημα κερδίζει τις εκλογικές αναμετρήσεις, ανακοίνωσαν οι εκλογικές αρχές της χώρας.
Με καταμετρημένο σχεδόν το σύνολο των ψήφων, το 54% των πολιτών ψήφισε υπέρ της συνταγματικής τροπολογίας που παρέχει τη δυνατότητα στον Τσάβεζ να εκλεγεί όσες φορές θέλει μετά τη λήξη της θητείας του το 2013.
Οι αντίπαλοι του Τσάβες δήλωσαν ότι αποδέχονται το αποτέλεσμα, ωστόσο κατηγόρησαν τον πρόεδρο της Βενεζουέλας ότι εξελίσεται σε δικτάτορα.
Από την πλευρά του, ο Τσάβες τόνισε ότι όσοι ψήφισαν «ναι», ψήφισαν υπέρ του σοσιαλισμού και της επανάστασης», ενώ έσπευσε να ξεκαθαρίσει ότι το 2012 θα είναι υποψήφιος στις προεδρικές εκλογές
Ο Τσάβες, που ανέλαβε την προεδρία πριν από 10 χρόνια και έχει δηλώσει πως θα ήθελε να παραμείνει άλλα 10, για να ολοκληρώσει το έργο του, δηλαδή να συνεχίσει την «μπολιβαριανή επανάσταση», για την οικοδόμηση ενός σοσιαλιστικού κράτους στη Βενεζουέλα και την αμφισβήτηση της επιρροής των ΗΠΑ στη Λατινική Αμερική.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,Associated Press,ΑΠΕ/Reuters/Γαλλικό
- Πιστή στο ζλότι παραμένει η Πολωνία – Γιατί ο Τουσκ αρνείται το ευρώ
- Ρόμα – Μίλαν 1-1: Τυχεροί στη Ρώμη οι «ροσονέρι»
- Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 26.01.2026]
- Η απονομή των χάλκινων μεταλλίων στην Εθνική Ελλάδας (vid)
- Μινεάπολη: Κοντινό βίντεο αποδεικνύει πως ο Άλεξ Πρέτι ήταν άοπλος πριν τον πυροβολήσουν πολλές φορές
- Κρίσιμα ορυκτά: Κυρίαρχη η Λατινική Αμερική – Το «Τρίγωνο του Λιθίου»
