Οριακές απώλειες 0,08% σημείωσε το Χρηματιστήριο Αθηνών την Παρασκευή
Σταθεροποιητικές τάσεις επικράτησαν στο Χρηματιστηρίου την Παρασκευή. Ο ΓΔ έκλεισε στις 1.727,98 μονάδες, με οριακές απώλειες 0,08%. Σε χαμηλά επίπεδα οι συναλλαγές, στα 93,9 εκατ. ευρώ. Σε εβδομαδιαία βάση ο ΓΔ σημείωσε απώλειες 1,91%, αυξάνοντας τις σωρευτικές απώλειες στο 3,28% από την αρχή του έτους. Ενθαρρυντικά στοιχεία «βλέπουν» οι αναλυτές.
93
Σταθεροποιητικές τάσεις επικράτησαν στη συνεδρίαση του Χρηματιστηρίου Αθηνών την Παρασκευή. Ο Γενικός Δείκτης Τιμών έκλεισε στις 1.727,98 μονάδες, παρουσιάζοντας οριακές απώλειες σε ποσοστό 0,08%.
Σε εβδομαδιαία βάση ο ΓΔ κατέγραψε απώλειες 1,91%, αυξάνοντας τις σωρευτικές απώλειες στο 3,28% από την αρχή του έτους.
Ενθαρρυντική θα μπορούσε να χαρακτηριστεί η συμπεριφορά της εγχώριας αγοράς την εβδομάδα που πέρασε, καθώς οι απώλειες που σημειώθηκαν ήταν συγκριτικά μικρότερες από αυτές που παρατηρήθηκαν στα κυριότερα διεθνή Χρηματιστήρια σημειώνουν οι αναλυτές.
Όσο η στήριξη των 1.710 μονάδων παραμένει αλώβητη, παραμένει σε ισχύ και το ανοδικό σενάριο με ελάχιστο στόχο τις 1.850 μονάδες. Για την ώρα φαίνεται να παίρνει απόσταση ασφαλείας αφού κινείται προς τις 1.750 μονάδες, σύμφωνα με την τεχνική ανάλυση της Emporiki Bank.
Αν διασπασθούν ανοδικά οι 1.780 μονάδες με αυξημένους όγκους συναλλαγών, θα υπάρξει πιθανότατα ανοδικό ξέσπασμα προς τις 1.850 και πιθανόν τις 1.950 μονάδες, ενώ αντίθετα αν διασπασθεί πτωτικά η στήριξη στις 1.710 μονάδων, είναι πολύ πιθανό να κινηθεί γρήγορα προς τα χαμηλά έτους των 1.600 μονάδων, προστίθεται στην ανάλυση της Εμπορικής.
Την Παρασκευή, η αξία των συναλλαγών διαμορφώθηκε στα 93,9 εκατομμύρια ευρώ, εκ των οποίων τα 7,4 εκατ. ευρώ αφορούσαν προσυμφωνημένες συναλλαγές.
Οι επιμέρους κλαδικοί δείκτες κινήθηκαν στην πλειονότητά τους σε θετική τροχιά.
Τη μεγαλύτερη άνοδο είχαν οι εξής: των Πρώτων υλών κατά 2,33%, των Ασφαλειών κατά 1,73% και των Βιομηχανικών προϊόντων κατά 1,71%.
Τη μεγαλύτερη πτώση παρουσίασαν οι εξής: των Ταξιδιών-Αναψυχής κατά 2,19%, των Τηλεπικοινωνιών κατά 1,73% και της Υγείας κατά 0,44%.
Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης, FTSE/20, υποχώρησε σε ποσοστό 0,36%, ο δείκτης μεσαίας κεφαλαιοποίησης, FTSE/40, σημείωσε άνοδο σε ποσοστό 0,55% και ο δείκτης μικρής κεφαλαιοποίησης, FTSE/80, έκλεισε με κέρδη σε ποσοστό 0,39%.
Από τις μετοχές που διακινήθηκαν, 103 ενισχύθηκαν, 89 υποχώρησαν και 62 παρέμειναν αμετάβλητες.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Το μήνυμα του Φουστέρ για την επιστροφή στο Καραϊσκάκη: «Μεγάλα συναισθήματα, μια ανάμνηση για πάντα»
- Ο Σωκράτης Μάλαμας επέστρεψε με νέο άλμπουμ και μικρές ιστορίες σχέσεων
- ΣΥΡΙΖΑ: Άβολες αλήθειες για τις επιδόσεις Μητσοτάκη στο ζήτημα του κόστους ζωής των Ελλήνων από το ΙΝΕ-ΓΣΕΕ
- «Κανείς δεν επικοινώνησε με τη Λόρα» λέει η μητέρα της – Συνεχίζεται η αναζήτηση της 16χρονης
- Φοινικούντα: «Τη ζωή του φοβόταν» – Νέα στοιχεία για το διπλό φονικό
- Warriors: Μια δυναστεία στο λυκόφως
