
Το Πακιστάν πρέπει να κηρυχθεί τρομοκρατικό κράτος, υποστηρίζει η Ινδία
Η διεθνής κοινότητα πρέπει να εξετάσει το ενδεχόμενο να κηρύξει το Πακιστάν τρομοκρατικό κράτος, ανακοίνωσε το Σάββατο η Ινδία, έπειτα από την απόφαση του Ισλαμαμπάντ να απελευθερώσει τον επιστήμονα που παραδέχτηκε ότι πούλησε πυρηνική τεχνολογία στο Ιράν, τη Β. Κορέα και τη Λιβύη.
30
Ηδιεθνής κοινότητα πρέπει να εξετάσει το ενδεχόμενο να κηρύξει το Πακιστάν τρομοκρατικό κράτος, ανακοίνωσε το Σάββατο η Ινδία, έπειτα από την απόφαση του Ισλαμαμπάντ να απελευθερώσει τον επιστήμονα Αμπντούλ Καντίρ Χαν, ο οποίος έχει παραδεχτεί δημοσίως ότι έχει πουλήσει πυρηνική τεχνολογία στο Ιράν, τη Βόρεια Κορέα και τη Λιβύη.
«Έφτασε η ώρα για τη διεθνή κοινότητα να σκεφτεί αν θα κηρύξει το Πακιστάν τρομοκρατική χώρα» δήλωσε ο Μάνις Τιουάρι, εκπρόσωπος του Κόμματος του Κογκρέσου στο Νέο Δελχί.
Σύμφωνα πάντως με το Reuters, η δήλωση του Τιουάρι εκφράζει μόνο τη θέση του Κόμματος του Κογκρέσου και όχι όλης της κυβέρνησης συνασπισμού.
Ο Χαν, ο άνθρωπος που βρέθηκε στο επίκεντρο του πιο πλέον σοβαρού σκανδάλου διάδοσης πυρηνικών όπλων, αφέθηκε ελεύθερος την Παρασκευή, έπειτα από πενταετή κατοίκον περιορισμό.
Ο επιστήμονας, πατέρας της ατομικής βόμβας στο Πακιστάν, είχε ομολογήσει το 2004 ότι ηγήθηκε δικτύου που επί δεκαπέντε χρόνια πωλούσε απόρρητες πληροφορίες, τεχνολογικές συμβουλές και εξοπλισμό στο Ιράν, τη Βόρεια Κορέα και τη Λιβύη.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Reuters
- Σίξερς – Νικς 114-144: Σαρωτικοί οι Νεοϋορκέζοι, πέρασαν με… σκούπα στους τελικούς της Ανατολής
- Λυσίας: Ο μεγάλος μάστορας του λόγου (Μέρος Γ’)
- Θεσσαλονίκη: Έρευνες στον ποταμό Λουδία για τη σορό του 54χρονου που δολοφόνησαν
- Astypalaia’s Water Reserves Reach a Critical Point
- Η αγάπη του Λουίς Ενρίκε για την Μπαρτσελόνα δεν ξεχνιέται – Έμαθε ότι νίκησε στο clasico και ύψωσε τη γροθιά του (vid)
- Κίνηση στους δρόμους: Μποτιλιάρισμα στον Κηφισό – 20λεπτες καθυστερήσεις στην Αττική Οδό

