Στην κυπριακή κυβέρνηση η απάντηση του ΟΗΕ για το πλοίο με το ύποπτο φορτίο
Παραδόθηκε στην κυπριακή κυβέρνηση η απόφαση-απάντηση της Επιτροπής Κυρώσεων του ΟΗΕ για την τύχη του φορτίου στο πλοίο ρωσικών συμφερόντων, υπό κυπριακή σημαία, που βρίσκεται αγκυροβολημένο στη Λεμεσό. Το περιεχόμενο του κειμένου δεν δημοσιοποιείται και είναι απόρρητο έγγραφο.
30
Παραδόθηκε στην κυπριακή κυβέρνηση η απόφαση-απάντηση της Επιτροπής Κυρώσεων του ΟΗΕ για την τύχη του φορτίου στο πλοίο ρωσικών συμφερόντων, υπό κυπριακή σημαία, που βρίσκεται αγκυροβολημένο στη Λεμεσό.
Το περιεχόμενο του κειμένουείναι απόρρητο και ουσιαστικά απαντά στα ερωτήματα που έθεσε η κυπριακή κυβέρνηση, λαμβάνοντας υπόψη τα ψηφίσματα του διεθνούς οργανισμού σε σχέση με τα αποτελέσματα των δυο ελέγχων που έγιναν στο πλοίο.
Δεν αποκλείεται να υπάρξουν και άλλοι έλεγχοι στο πλοίο και να ζητηθούν νέες διευκρινίσεις.
Σχολιάζοντας τις εξελίξεις ο προεδρικός επίτροπος ΓιώργοςΙακώβου είπε ότι από το περιεχόμενο της απόφασης συνάγεται πως «επαφίεται στην Κυπριακή Δημοκρατία να επιλέξει, σε συνεργασία με χώρες- μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας, τη διαδικασία που θα ακολουθήσει».
Πρόσθεσε πως μια πρώτη επιλογή είναι να συνεχισθεί η έρευνα στο φορτίο του πλοίου, δεδομένου ότι η μέχρι τώρα έρευνα ήταν δειγματοληπτική, και να υποβληθεί νέα έκθεση στην Επιτροπή, για να δώσει νέες απαντήσεις.
Όσο για το φορτίο, ο κ. Ιακώβου είπε ότι εξετάζονται διάφορες επιλογές, αποκλείεται όμως να επιστραφεί στο Ιράν.
Τέλος, είπε ότι έχει εξετασθεί σημαντικός αριθμός εμπορευματοκιβωτίων, αλλά ο έλεγχος θα συνεχιστεί, χωρίς όμως αυτό να προδικάζει ότι η κυβέρνηση θα αποστείλει νέα έκθεση στην επιτροπή κυρώσεων του Συμβουλίου Ασφαλείας.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- «Λύγισε» ο Τσιτσιπάς κόντρα στον Μάχατς και αποκλείστηκε από το Australian Open
- Τραμπ: «Ο πρόεδρος σκότωσε το αμερικανικό όνειρο για τους Ευρωπαίους» – Η ομιλία στο Νταβός και το ρήγμα με την ΕΕ
- Στο Δίκτυο Ελληνικών Βιβλιοθηκών της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδος εντάσσεται η Δημοτική Βιβλιοθήκη Κρεμαστής
- ΒΗΜΑ: Έρχεται αυτή την Κυριακή με συναρπαστικές προσφορές
- Δημόσιος Τομέας: Πότε η παραίτηση είναι προϋπόθεση για συνταξιοδότηση
- Ο Ολυμπιακός υποδέχεται την Εστουδιάντες για μια θέση στους «8» του Eurocup


