Νέα 24ωρη απεργία για τις 25 Φεβρουαρίου εξήγειλε η ΑΔΕΔΥ
Τη συνεχιζόμενη χρόνια λιτότητα σε μισθούς και συντάξεις, τον περιορισμό των ασφαλιστικών δικαιωμάτων, την καθυστέρηση καταβολής του εφάπαξ και των συντάξεων, την υποχρηματοδότηση του ΟΠΑΔ καταγγέλλει μεταξύ άλλων η ΑΔΕΔΥ στο πλαίσιο της 24ωρης απεργίας που έχει εξαγγείλει για τις 25 Φεβρουαρίου.
93
Τη συνεχιζόμενη χρόνια λιτότητα σε μισθούς και συντάξεις, τον περιορισμό των ασφαλιστικών δικαιωμάτων, την καθυστέρηση καταβολής του εφάπαξ και των συντάξεων, την υποχρηματοδότηση του ΟΠΑΔ καταγγέλλει μεταξύ άλλων η ΑΔΕΔΥ στο πλαίσιο της 24ωρης απεργίας που έχει εξαγγείλει για τις 25 Φεβρουαρίου.
Την Τρίτη πραγματοποιήθηκε η σύσκεψη των προεδρείων των ομοσπονδιών – μελών της ΑΔΕΔΥ και στη συνέχεια η Εκτελεστική Επιτροπή εκτίμησε:
1. Η επιδείνωση των συνθηκών στην πραγματική οικονομία σε συνδυασμό με την πολιτική της Κυβέρνησης που αδυνατεί να προασπίσει την αγοραστική δύναμη των μισθών και των συντάξεων, ανατρέπει το όριο 2% για τις απολύσεις, καταγράφει χωρίς να εμποδίζει τις ανατιμήσεις και την ακρίβεια, μεταβιβάζει τελικά στα λαϊκά στρώματα τις επιπτώσεις και υποβαθμίζει το βιοτικό επίπεδο.
2. Με πολλά να επικρέμονται ως κίνδυνοι, απειλές σε βάρος των κοινωνιών, με τους υπαίτιους της κρίσης να παραμένουν στο απυρόβλητο και να τυχαίνουν κρατικών εγγυήσεων και χρηματοδοτήσεων δισεκατομμυρίων, με τη συνθήκη δημοσιονομικού εμφράγματος, η άμεση εγγύηση και χρηματοδότηση των κοινωνικών υπηρεσιών, της ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης και της κοινωνικής ασφάλισης, είναι θεμελιώδης όρος για την υποστήριξη της κοινωνικής συνοχής.
Την ίδια ώρα η ΑΔΕΔΥ καταγγέλλει την κυβέρνηση για «αυταρχικό κατήφορο» καθώς, όπως αναφέρει, «αντί για νέα πολιτική που θα δώσει λύσεις στα προβλήματά μας επιχειρείται καταστολή στους δίκαιους αγώνες μας».
«Μετά τις εκατοντάδες προσφυγές από την Κυβέρνηση στα Δικαστήρια την τελευταία 10ετία για να κηρυχτούν παράνομες οι απεργίες πολλών Ομοσπονδιών, είδαμε και την πρωτόγνωρη προσφυγή κατά της ΑΔΕΔΥ, για απεργία που κήρυξε για τον κλάδο των Ελεγκτών Εναέριας Κυκλοφορίας, για προβλήματα που είναι κοινά για όλους» αναφέρει μεταξύ άλλων.
Επίσης, η ΑΔΕΔΥ αποφάσισε να στείλει επιστολή προς τους Ευρωβουλευτές για την αμφισβήτηση και παραπομπή στο ΔΕΚ της υπόθεσης των ορίων ηλικίας ανδρών – γυναικών στο Δημόσιο. Την Πέμπτη, στα πλαίσια συνέντευξης τύπου της ΑΔΕΔΥ, θα δοθεί και η σχετική επιστολή στη δημοσιότητα.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- «Τρέλα» η μεταφορά της Ταπισερί της Μπαγιέ για τον Ντέιβιντ Χόκνεϊ
- Τσακωμός: Τέσσερις τρόποι για να τον αποφύγεις στη σχέση
- Η μείωση φόρων αντισταθμίζει στις ΗΠΑ τα οφέλη από τους δασμούς
- Λειψυδρία: Ελπιδοφόρα σημάδια από τον Μόρνο μετά τις αυξημένες βροχοπτώσεις και χιονοπτώσεις
- Φοινικούντα: «Αν βρουν πάνω σου το όπλο ή σε σπίτι, αμάξι, τελείωσε το παραμύθι»
- Ακίνητα: Έρχεται η μεγάλη απογραφή – Στο μικροσκόπιο επτά εκατομμύρια ιδιοκτήτες





