Προκήρυξη για συνέχιση των κινητοποιήσεων οι δηλώσεις Χατζηγάκη, είπε ο Αλ.Αλαβάνος
Επίθεση στην κυβέρνηση εξαπέλυσε από τα Χανιά ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέκος Αλαβάνος, τονίζοντας ότι τα μέτρα για τους αγρότες είναι απαράδεκτα, καθώς δίνουν λύσεις μόνο βραχυπρόθεσμα. Χαρακτήρισε μάλιστα τις δηλώσεις Χατζηγάκη «προκήρυξη για συνέχιση των κινητοποιήσεων».
103
«Προκήρυξη για συνέχιση των κινητοποιήσεων», χαρακτήρισε τις χθεσινές δηλώσεις του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης, Σωτήρη Χατζηγάκη, ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέκος Αλαβάνος, από τα Χανιά, όπου βρέθηκε σήμερα, Τρίτη.
«Είναι προσβολή για το ελαιόλαδο, που θα έπρεπε να έχει τιμή 3 ευρώ, να λέει ‘στήριξη μέχρι 30 λεπτά υπό προϋποθέσεις’».
Ο κ. Αλαβάνος υποστήριξε ότι «η κυβέρνηση επέλεξε τη μέθοδο της διαίρεσης στην κατανομή του ποσού, που εξήγγειλε για τους αγρότες», ισχυριζόμενος ότι «επίτηδες ακολούθησε τη μέθοδο της διαίρεσης. Αυθαίρετα επέλεξε ένα ποσό το οποίο αυθαίρετα, επίσης, το μοιράζει. Αντί να ακολουθήσει τη μέθοδο του πολλαπλασιασμού, δηλαδή όλους τους τόπους, να δει όλες τις καλλιέργειες, να δει όλες τις ανάγκες, να υπολογίσει το κόστος και να το προσαρμόσει».
Επανέλαβε τη θέση του κόμματός του ότι χρειάζονται μακροπρόθεσμα μέτρα στήριξης της γεωργικής και κτηνοτροφικής παραγωγής, χαρακτήρισε τα μέτρα της κυβέρνησης απαράδεκτα, επειδή «αποσκοπούν στο να αντιμετωπίσουν την κρίση των αγροτών μόνο για φέτος» και διέβλεψε ότι «θα υπάρξει χρεοκοπία των αγροτών τα επόμενα χρόνια».
Επιπλέον, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ μίλησε για «λάθος της κυβέρνησης, αν νομίζει ότι η υπόλοιπη κοινωνία θα αντιδράσει στους αγώνες των αγροτών», καθώς, όπως είπε, «η κοινωνία έχει αγκαλιάσει αυτούς τους αγώνες», ενώ απηύθυνε χαιρετισμό «στον ενωτικό χαρακτήρα του αγώνα των αγροτών, μακριά από βαρονίες και κομματικούς στρατούς».
«Χρειάζονται άμεσες παρεμβάσεις για την αναδιάρθρωση της κοινής αγροτικής πολιτικής, όχι όπως προβλέπει σήμερα η ΕΕ δηλαδή μείωση και άλλο των ενισχύσεων, αλλά εντελώς αντίθετα, στήριξη της παραγωγικής διαδικασίας», είπε.
Ο κ. Αλαβάνος επισκέφθηκε το πρωί το κτήριο των δύο Δημοσίων Οικονομικών Υπηρεσιών Χανίων, το οποίο τελεί υπό κατάληψη από αγρότες, καθώς και το μπλόκο των αγροτών του νομού, στη θέση «Πέρα Πλατάνι», και δέχθηκε υπόμνημα με τα προβλήματα των αγροτών, που του επέδωσε ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων, Ηλίας Χαλακατεβάκης.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Meteo: 294 νεκροί από ακραία καιρικά φαινόμενα σε 25 χρόνια – 633 επεισόδια με κοινωνικοοικονομικές επιπτώσεις
- Τραμπ: «Φίλε δεν καταλαβαίνω τι κάνεις με τη Γροιλανδία» – Ο αμερικανός φέρνει στο φως προσωπικά μηνύματα του Μακρόν
- Σάντος: «Σκληρή ομάδα ο Ολυμπιακός»
- Χανιά: Υπάλληλος σούπερ μάρκετ «ξάφριζε» το ταμείο
- Σάμος: Εξαγοράσιμη ποινή φυλάκισης επιβλήθηκε στον 47χρονο εκπαιδευτικό για διακεκριμένη προσβολή ανηλίκων
- Μαρούσι: Τηλεφώνημα για βόμβα σε δημοσιογραφικό όμιλο
