27

Έτοιμη να ξεκινήσει τις πτήσεις της στα τέλη Ιανουαρίου είναι η εταιρεία Athens Airways, η οποία απέκτησε άδεια πτητικής λειτουργίας στις 16 Ιανουαρίου.

Tο πρώτο αεροσκάφος της Athens Airways ήρθε στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» στις 16 Δεκεμβρίου 2008. Αποτελεί το πρώτο από τα τέσσερα αεροσκάφη που έχει παραγγείλει μέχρι στιγμής η εταιρεία και είναι Embraer 145.

Τα ERJs 145 είναι αεροσκάφη τύπου τζετ, 49 θέσεων, με μηχανές Rolls Royce.

Είναι άκρως αξιόπιστα, ευέλικτα, χαμηλού οικονομικού ρίσκου και χαρακτηρίζονται ως ιδανικά για προορισμούς εντός της Ελλάδας αλλά και σε κοντινές γειτονικές χώρες όπως είναι αυτοί που έχει επιλέξει για το ξεκίνημά της η Athens Airways, ενώ επίσης αποτελούν μία «έξυπνη» και ευέλικτη λύση ως τσάρτερ.

Ο πρώτος προορισμός για την Athens Airways είναι η Αλεξανδρούπολη, ενώ στη συνέχεια, στη λίστα των προορισμών πρόκειται να προστεθούν η Θεσσαλονίκη, η Μυτιλήνη, η Ρόδος, η Μύκονος, η Σαντορίνη, τα Χανιά και το Ηράκλειο.

Μέχρι το καλοκαίρι θα ακολουθήσουν και άλλα νησιά και μεγάλες πόλεις σε όλη την Ελλάδα, ενώ το πρόγραμμα περιλαμβάνει και πόλεις γειτονικών χωρών.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Athens Airways, Σάκης Ανδριανόπουλος, εξέφρασε την ικανοποίησή του για την απόκτηση της άδειας πτητικής εκμετάλλευσης.

«Η πρώτη πτήση μας προγραμματίζεται για την τελευταία εβδομάδα του Ιανουαρίου, ενώ άμεσα αναμένουμε και την άφιξη του δεύτερου αεροσκάφους μας, προκειμένου να προσθέσουμε σε μικρό χρονικό διάστημα και νέους προορισμούς» είπε.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ