Σε εκλογική αναμέτρηση το 2010 προσανατολίζεται το ΠΑΣΟΚ
Αποφασισμένο να αξιοποιήσει τη μοναδική de facto συνταγματική του δυνατότητα για εκλογική αναμέτρηση, το αργότερο τον Μάρτιο του 2010 με αφορμή την τυπική αδυναμία εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας δηλώνει το ΠΑΣΟΚ. Σύμφωνα με τον γραμματέα της ΚΟ του κόμματος Δ.Ρέππα, το ΠΑΣΟΚ θα στηρίξει την υποψηφιότητα Παπούλια, αλλά μετά τις κάλπες.
53
Αποφασισμένο να αξιοποιήσει τη μοναδική de facto συνταγματική του δυνατότητα για εκλογική αναμέτρηση, το αργότερο τον Μάρτιο του 2010 με αφορμή την τυπική αδυναμία εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας δηλώνει το ΠΑΣΟΚ. Σύμφωνα με τον γραμματέα της ΚΟ του κόμματος Δ.Ρέππα, το ΠΑΣΟΚ θα στηρίξει την υποψηφιότητα Παπούλια, αλλά μετά τις κάλπες.
Ο σχεδιασμός αυτός έρχεται ως απάντηση μπροστά σε ένα ενδεχόμενο διεξαγωγής τεσσάρων εκλογικών αναμετρήσεων σε διάστημα μικρότερο του ενός έτους και εφόσον ο Κ.Καραμανλής αποφασίσει να προκηρύξει πρόωρη προσφυγή στις κάλπες πριν από τις ευρωεκλογές του Ιουνίου 2009, σημειώνει η εφημερίδα Το Βήμα.
Την απόφαση που έχει ληφθεί από τη Χαριλάου Τρικούπη κοινοποίησε χθες, Τρίτη, ο γραμματέας της ΚΟ του ΠΑΣΟΚ Δ.Ρέππας,ενώ σχετικές αναφορές έχει κάνει και ο Θ.Πάγκαλος.
Ο κ. Ρέππας τόνισε ότι «εφόσον είναι υποψήφιος ο κ. Παπούλιας, η θέση μας είναι γνωστή και αδιαμφισβήτητη. Στηρίζουμε την υποψηφιότητα του κ. Παπούλια. Είναι άριστος στα καθήκοντά του, έχουμε κάθε λόγο να τον στηρίξουμε και μάλιστα σε μια δύσκολη περίοδο για τη χώρα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, που συμβολίζει τα όσα θετικά με το ιδιαίτερο φορτίο που έχει, ιδίως στο πρόσωπο του Κάρολου Παπούλια, θα τύχει της υποστήριξής μας».
Ο κ. Ρέππας ανέλυσε το σκεπτικό του κόμματος, επισημαίνοντας: «Αυτό μπορεί να γίνει όμως αφού μεσολαβήσουν εκλογές. Μπορούμε να δηλώσουμε ότι θα στηρίξουμε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας αμέσως μετά τις εκλογές, γιατί θεωρούμε ότι σε τέτοιες στιγμές πρέπει να δώσουμε τη δυνατότητα στον λαό να μιλήσει. Και αν ο κ. Καραμανλής δεν είχε μπροστά του ευρωεκλογές ή την προεδρική εκλογήθα έλεγα με μεγάλη πιθανότητα ότι θα πήγαινε στο τέλος της τετραετίας».
Αντιδράσεις
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Ευάγγελος Αντώναρος, ερωτηθείς για το ενδεχόμενο να μην συναινέσει το ΠΑΣΟΚ στο πρόσωπο του Προέδρου της Δημοκρατίας είπε: «Είναι άλλο ένα δείγμα της γνωστής στάσης του ΠΑΣΟΚ, ότι παίζει συνέχεια με τους θεσμούς».
Ο γραμματέας της ΝΔ Λευτέρης Ζαγορίτης ερωτηθείς σχετικά δήλωσε ότι το επίσημο ΠΑΣΟΚ ισχυρίζεται ότι δεν θέλει να εμπλακεί στο θέμα του Προέδρου της Δημοκρατίας σε άκαιρες και μικροκομματικές συζητήσεις. Με τον τρόπο αυτό, συνέχισε ο κ.Ζαγορίτης, το επίσημο ΠΑΣΟΚ αδειάζει υψηλόβαθμα στελέχη του, που ξεκίνησαν τη σχετική συζήτηση. Η ΝΔ δεν θα προσχωρήσει σε μικροκομματικά παιχνίδια. Τα αφήνουμε στο ΠΑΣΟΚ που βρίσκεται σε πλήρη σύγχυση, είπε.
«Εμάς αυτό που μας ενδιαφέρει η ουσία. Για μας αυτά είναι δευτερεύουσας σημασίας. Ούτε το θέμα του Προέδρου της Δημοκρατίας θα λύσει το θέμα της ανεργίας, των μισθών ή της κρίσης. Τι νόημα έχει να αποτελεί άξονα το θέμα του Προέδρου της Δημοκρατίας; Έχει γιατί θέλει να το χειριστεί το ΠΑΣΟΚ όντας κυβέρνηση να χειριστεί εκείνο το θέμα της εκλογής προέδρου και να φέρει αυτό την πρόταση για τον πρόεδρο της Δημοκρατίας» δήλωσε στον Alpha 9.89 η γγ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα.
«Εγώ δεν μπαίνω στην λογική τώρα, όταν έχω έναν εξαιρετικά καλό Πρόεδρο, με βαθμολογία άριστα, να αρχίσω να συζητάω το ενδεχόμενο να φύγει» σχολίασε ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γιώργος Καρατζαφέρης. Ο Γ.Παπανδρέου «είναι σοβαρός. Δεν κάνει τέτοια παιχνίδια, τέτοια προτείνουν κάποιοι άλλοι βαρόνοι του κόμματος αλλά ο Παπανδρέου δεν τα έχει πει ακόμα. Εγώ περιμένω να ακούσω τον κ. Παπανδρέου και αν επιμείνει σχετικά με τους θεσμούς. Δεν νομίζω όμως ότι η καταλυτική ημερομηνία είναι εκείνη. Μπορεί να γίνουν και νωρίτερα, μπορεί και αργότερα».
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Πώς έχτισε την ηγεμονία της Viocalco ο Νίκος Στασινόπουλος
- Ο Παναθηναϊκός ψάχνει αντίδραση κόντρα στον ΠΑΟΚ χωρίς τον Ναν
- Αιτωλοακαρνανία: Ο καβγάς και το καρτέρι θανάτου – Φόβοι για βεντέτα μετά το φονικό
- Marseaux: Αποκάλυψε για τι μιλάει το «Χάνομαι»
- Αυστρία: Οκτώ άνθρωποι σκοτώθηκαν σε χιονοστιβάδες στις Άλπεις
- Ιδανικό ξεκίνημα για τη Σάκκαρη στο Australian Open (2-0)
