103

Κανονικά θα διεξαχθούν τελικά τα δρομολόγια του Μετρό την Πέμπτη, καθώς οι εργαζόμενοι ανέστειλαν την 24ωρη απεργία που είχαν δρομολογήσει.

Η απόφαση αυτή ελήφθη μετά τη συνάντηση που είχε αντιπροσωπεία των εργαζομένων με τη διοίκηση της ΑΜΕΛ, στη διάρκεια της οποίας βρέθηκε η «χρυσή τομή» αναφορικά με τα αιτήματα που προέβαλαν οι εργαζόμενοι και είχαν σχέση με τους όρους της Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας 2008-2009.


Οι εργαζόμενοι διεκδικούν ελεύθερες συλλογικές διαπραγματεύσεις και κατάργηση του άρθρου 2, δηλαδή της ονομαζόμενης ρήτρας που υπάρχει στην πρόταση της συλλογικής σύμβασης.

Νωρίτερα, ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ για θέματα Μεταφορών και Επικοινωνιών, Νίκος Σηφουνάκης, κάλεσε την ηγεσία του υπουργείου Μεταφορών να προχωρήσει σε γνήσιο διάλογο με τους εργαζόμενους για να λυθούν τα όποια προβλήμτα αντιμετωπίζουν και να επαναλειτουργήσει το Μετρό.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ