Το Μαρούσι νίκησε τη Ροάν και πέρασε πρώτο στους «16» του Eurocup
Την πρόκρισή του στους «16» του Eurocup εξασφάλισε το Μαρούσι, που απέναντι στη Ροάν απέδειξε πως διανύει εξαιρετική περίοδο φόρμας. Η ομάδα του Σούλη Μαρκόπουλου, με κορυφαίους τους Μαυροκεφαλίδη και Στίβενσον, δεν αντιμετώπισε ιδιαίτερα προβλήματα απέναντι στη Γαλλική ομάδα την οποία νίκησε με 83-72 τερματίζοντας στην πρώτη θέση του ομίλου του.
89
Την πρόκρισή του στους «16» του Eurocup εξασφάλισε το Μαρούσι, που απέναντι στη Ροάν απέδειξε πως διανύει εξαιρετική περίοδο φόρμας. Η ομάδα του Σούλη Μαρκόπουλου, με κορυφαίους τους Μαυροκεφαλίδη και Στίβενσον, δεν αντιμετώπισε ιδιαίτερα προβλήματα απέναντι στη Γαλλική ομάδα την οποία νίκησε με 83-72 τερματίζοντας στην πρώτη θέση του ομίλου του.
Το δίδυμο των Μαυροκεφαλίδη και Μαυροειδή κυριάρχησε κοντά στο καλάθι και το Μαρούσι κατάφερε από την πρώτη κιόλας περίοδο να επιβάλει τον δικό του «νόμο» στην Γαλλία. Η Ροάν δεν έδειχνε ικανή να περιορίσει τους παίκτες του Σούλη Μαρκόπουλου που προηγήθηκαν με 23-14 στο πρώτο δεκάλεπτο.
Ακόμη καλύτερα έγιναν τα πράγματα στη δεύτερη περίοδο, καθώς ο Στίβενσον ανέλαβε δράση και η διαφορά είχε ανοδικές τάσεις για να φτάσει ακόμη και στους 15 πόντους (31-16). Στο ημίχρονο, πάντως, η διαφορά έπεσε στους 11 (42-31), αλλά το Μαρούσι έδειχνε να ελέγχει απόλυτα το παιχνίδι.
Οι Γάλλοι αιφνιδίασαν το Μαρούσι στην τρίτη περίοδο και με επί μέρους σκορ 9-2 μείωσαν στους τέσσερις (40-44). Ομως, η ελληνική ομάδα κατάφερε να αποκαταστήσει την τάξη. Μαυροκεφαλίδης, Διαμαντόπουλος και Στίβενσον είχαν κέφια και το Μαρούσι είχε ουσιαστικά από το 30ο λεπτό εξασφαλίσει την πρόκρισή του στους «16», καθώς ήταν μπροστά με 64-48.
Το τέταρτο δεκάλεπτο είχε διαδικαστικό χαρακτήρα. Το Μαρούσι κρατούσε τη νίκη – πρόκριση στα χέρια του και οι Γάλλοι δεν μπορούσαν να του τη στερήσουν. Με το τελικό 83-72 η ελληνική ομάδα πέρασε στους «16» της διοργάνωσης και μάλιστα τερματίζοντας πρώτο στον 1ο όμιλο.
Τα δεκάλεπτα: 14-23, 31-42, 48-64, 72-83.
ΡΟΑΝ: Σούχου 9, Σούμπτερ 8, Γκρέι 8 (1), Νενγκσού, Ντιά 8 (2), Κονέ 4, Πουπέ 8 (2), Πελίν 16 (1), Χάρπερ 11 (1).
ΜΑΡΟΥΣΙ: Στίβενσον 14 (4), Κις 6 (2), Χαραλαμπίδης 3 (1), Κουμπούρας, Χαφ, Μαυροειδής 16, Μαυροκεφαλίδης 22 (2), Καλάθης 2, Γλυνιαδάκης, Καϊμακόγλου 11 (1), Διαμαντόπουλος 9 (2).
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,www.sport.gr,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- «Μύθος» ο Γιαμάλ στα 19 του: Το ασύλληπτο επίτευγμα του σούπερ σταρ της Ισπανίας (pics)
- «Έσπασε» ο Σκαλόνι μετά τον χαμένο τελικό: «Πονάει η ψυχή μου…» (vid)
- Κουτλουάι: «Δεν κατάλαβα γιατί ο Όσμαν πήγε στον ΠΑΟΚ» (vid)
- Φοβερά λόγια του Φεράν Τόρες: «Το γκολ το έβαλαν 47 εκατομμύρια Ισπανοί όχι εγώ»
- Ισπανία – Αργεντινή: Δίκαιο και άδικο…
- H απονομή στην Ισπανία – Δεν έφευγε από το πλάνο ο Τραμπ μέχρι να σηκώσει ο Ρόδρι την κούπα (vids)
- Μία εικόνα, χίλιες λέξεις: Τα δάκρυα του Μέσι μετά τον χαμένο τελικό της Αργεντινής [βίντεο]
- Η παράδοση του… στέμματος: Αγκαλιά Μέσι – Γιαμάλ μετά τον τελικό (vid, pics)
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 20.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/bryan-goff-MCoMZazPC9E-unsplash-315x220.jpg)








































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442