91

Το κλείσιμο της στρατιωτικής φυλακής στη βάση του Γκουαντάναμο θα αποτελέσει μία από τις πρώτες προτεραιότητες του εκλεγμένου προέδρου Μπαράκ Ομπάμα, όταν αναλάβει την προεδρία, σύμφωνα με συμβούλους του Ομπάμα.

Μία εκτελεστική εντολή για το κλείσιμο της φυλακής του Γκουαντάναμο αναμένεται να εκδοθεί μέσα στην πρώτη εβδομάδα της ανάληψης των καθηκόντων του Ομπάμα, ενώ δεν αποκλείεται να εκδοθεί και μέσα στην πρώτη μέρα.

Σύμφωνα με δύο συμβούλους της ομάδας του Ομπάμα, η εντολή αναμένεται να ζητήσει από την κυβέρνηση να βρει τι θα γίνει με τους περίπου 250 κρατούμενους της φυλακής.

Ωστόσο, η φυλακή θεωρείται απίθανο να κλείσει σύντομα. Πριν από μερικές ημέρες ο Μπαράκ Ομπάμα δήλωσε ότι θα αποτελέσει πρόκληση να κλείσει η φυλακή τις πρώτες 100 μέρες της διακυβέρνησής του.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,Associated Press