Εκτός εκλογών στο Ισραήλ δύο αραβικά κόμματα «για υποστήριξη της τρομοκρατίας»
Διακομματική κοινοβουλευτική επιτροπή στο Ισραήλ αποφάσισε να απαγορεύσει τη συμμετοχή στις εκλογές της 10ης Φεβρουαρίου δύο αραβικών κομμάτων, καθώς τα κατηγορεί για υποκίνηση παθών. Την πρόταση είχαν κάνει δύο υπερεθνικιστικά κόμματα αλλά είχε ευρύτερη υποστήριξη και από άλλες παρατάξεις.
95
Κοινοβουλευτική επιτροπή στο Ισραήλ αποφάσισε να απαγορεύσει τη συμμετοχή στις εκλογές της 10ης Φεβρουαρίου δύο αραβικών κομμάτων, καθώς τα κατηγορεί για υποστήριξη της τρομοκρατίας.
Η διακομματική Κεντρική Εκλογική Επιτροπή του Κοινοβουλίου αποφάσισε με μεγάλη πλειοψηφία για την απαγόρευση της καθόδου των κομμάτων, τα οποία κατηγορεί για υποκίνηση πολιτικών παθών, υποστήριξη τρομοκρατικών ομάδων όπως και ότι αρνούνται να υποστηρίξουν το δικαίωμα του κράτους του Ισραήλ να υπάρχει.
Πρόκειται για το κόμμα της Εθνικής Δημοκρατικής Συμμαχίας που εκπροσωπείται από τρεις βουλευτές στο Κοινοβούλιο και είναι γνωστότερο με το όνομα Μπαλαάντ καθώς και το κόμμα της Αραβικής Κίνησης για την Αλλαγή που εκλέγει τέσσερις βουλευτές.
Την πρόταση είχαν κάνει δύο υπερεθνικιστικά κόμματα αλλά είχε ευρύτερη υποστήριξη και από άλλες παρατάξεις.
Πάντως δεν επηρεάζονται οι Άραβες βουλευτές που μετέχουν σε άλλα κόμματα. Στην απερχόμενη βουλή οι Άραβες βουλευτές ήταν επτά επί συνόλου 120 βουλευτών. Στο σύνολο του πληθυσμού της χώρας φτάνουν το 20%.
Ο Άραβας βουλευτής Αχμέντ Τιμπί δήλωσε μάλιστα ότι πρόκειται για ρατσιστική απόφαση και ότι θα καταφύγει στο Ανώτατο Δικαστήριο της χώρας για να ακυρωθεί η απόφαση. «Ήταν μία πολιτική δίκη από μία ομάδα φασιστών και ρατσιστών που θέλουν να δουν τη Κνεσέτ [τη Βουλή] χωρίς βουλευτές», δήλωσε ο βουλευτής.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,Associated Press,ΑΠΕ/Γαλλικό
- Κακοκαιρία: Οι βόλτες με τον σκύλο μας συντομεύουν, ώρα για εκτόνωση στο σπίτι
- Στην Ελλάδα για τον Ολυμπιακό ο Τζόσεφ
- Σούπερ μάρκετ: Όταν η ανάπτυξη δεν φέρνει κέρδη
- Μπάγια Αντωνοπούλου: Έγκυος στο πρώτο παιδί της – Πότε παντρεύεται
- Γλυφάδα: Στον εισαγγελέα σήμερα ο 46χρονος πατροκτόνος – Σοκαριστικές μαρτυρίες για την δολοφονία
- Η ιστορική επίδοση του Γιόβιτς με τη φανέλα της ΑΕΚ

