Νέο συλλαλητήριο συμπαράστασης στους Παλαιστίνιους το Σάββατο
Φορείς, σωματεία και σύλλογοι διοργανώνουν νέο συλλαλητήριο συμπαράστασης στους Παλαιστίνιους της Γάζας το Σάββατο στην Αθήνα.
103
Συλλαλητήριο συμπαράστασης στους Παλαιστίνιους διοργανώνουν το Σάββατο φορείς, σύλλογοι και σωματεία.Αυτό αοφασίστηκε σε συνάντηση στα γραφεία του ΔΣΑ.
Στη συνάντηση συμμετείχαν η UNICEF, η ΓΣΕΕ, η ΑΔΕΔΥ, η ΓΣΒΕΕ, η Υπερνομαρχία Αθηνών – Πειραιώς, το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδος, ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος, ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών, ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Αττικής, το Γεωτεχνικό Επιμελητήριο και ο ΔΣΑ.
Συμφωνήσαν, επίσης, να παραχωρήσουν συνέντευξη Τύπου στα γραφεία της ΓΣΕΕ, την Πέμπτη, στις 11:30, και να ζητήσουν άμεση συνάντηση με την υπουργό Εξωτερικών, Ντόρα Μπακογιάννη, προκειμένου να συζητήσουν και να ενισχύσουν την προσπάθεια για παύση της αιματοχυσίας.
Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, εξετάστηκαν όλα τα ενδεχόμενα αποστολής ανθρωπιστικής βοήθειας και διατυπώθηκε η ανάγκη ευαισθητοποίησης της κοινής γνώμης.
Επίσης, διερευνήθηκε η δυνατότητα ανοίγματος τραπεζικού λογαριασμού και διεξαγωγή τηλεμαραθώνιου, ενώ επισημάνθηκε η δυνατότητα φιλοξενίας παιδιών σε νοσοκομεία της χώρας ή σε ειδικές εγκαταστάσεις.
Τέλος, τονίστηκε η ανάγκη έκφρασης πολιτικού λόγου πίεσης «για να σταματήσει η ανθρωποσφαγή στη Γάζα».
* Αθώος κρίθηκε από το Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο, Σύρος που συνελήφθη στα τέλη Δεκεμβρίου έξω από την πρεσβεία του Ισραήλ κατά τη διάρκεια διαμαρτυρίας.
Ο αλλοδαπός συνελήφθη όταν κατέβασε από τον ιστό της την σημαία του Κράτους του Ισραήλ, ενέργεια για την οποία του ασκήθηκε ποινική δίωξη για την κατηγορία της «διακινδύνευσης των σχέσεων της χώρας».
Το δικαστήριο εξέδωσε αθωωτική απόφαση καθώς έκρινε ότι δεν στοιχειοθετείται η κατηγορία σε βάρους του νεαρού Σύρου.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- «Καλπάζει» η γρίπη, γεμίζουν με ασθενείς τα νοσοκομεία
- Η ΕΕ απαντά στους δασμούς Τραμπ: «Θα υπερασπιστούμε το διεθνές δίκαιο» στη Γροιλανδία
- Ο Μπαρτζώκας ενημέρωσε για τους τραυματίες του Ολυμπιακού: Τι είπε για Μόρις, Φαλ και ΜακΚίσικ
- Διάλογος… με δόντια από Μαξίμου: Πώς η κυβέρνηση ναρκοθετεί το ραντεβού της Δευτέρας με τους αγρότες
- Μεγάλη φωτιά σε σπίτι στη Χαλκίδα – Στο νοσοκομείο δύο άτομα – Διασωληνώθηκε το ένα
- Αναζητούν τι οδήγησε την 16χρονη Λόρα στη φυγή – Προς κάθε κατεύθυνση οι έρευνες της ΕΛ.ΑΣ.

