Συγγνώμη από τον πρίγκιπα Χάρι για ρατσιστικό χαρακτηρισμό Πακιστανού στρατιώτη
Συγγνώμη ζήτησε ο πρίγκιπας της Βρετανίας, Χάρι, για την ρατσιστική και προσβλητική γλώσσα που χρησιμοποίησε, αποκαλώντας «Πάκι» έναν Ασιάτη στρατιώτη. Ο ίδιος δήλωσε πως δεν είχε κακή πρόθεση, χρησιμοποιώντας τον όρο αυτό και λυπάται για οποιοδήποτε πρόβλημα προκάλεσε.
103
Ο πρίγκιπας της Βρετανίας, Χάρι, ζήτησε συγγνώμη μετά από δημοσίευμα εφημερίδας που αναφέρει ότι τον έχουν καταγράψει σε ταινία να αποκαλεί έναν Πακιστανό στρατιώτη με μια ρατσιστική και προσβλητική έκφραση.
Συγκεκριμένα, ο πρίγκιπας αποκάλεσε τον στρατιώτη «Πάκι», όρος ιδιαίτερα προσβλητικός για Ινδούς ή Πακιστανούς.
Όπως δηλώνει ο ίδιος μπορεί να χρησιμοποίησε την έκφραση αυτή αλλά χωρίς κακή πρόθεση.
Σύμφωνα με το δημοσίευμα της εφημερίδας «News of the World» η καταγραφή της συνομιλίας έγινε το 2006, ένα χρόνο μετά την εμφάνιση του πρίγκιπα με ναζιστική στολή σε αποκριάτικο πάρτι, κάτι που προκάλεσε τη διεθνή κατακραυγή.
Η εφημερίδα σημειώνει ότι ο 24χρονος πρίγκιπας Χάρι, τρίτος στη σειρά διαδοχής του βρετανικού θρόνου, ακούστηκε να λέει: «Είναι κανείς άλλος εδώ… α, ο μικρός Πάκι φίλος μας…Αχμεντ», καθώς ο φακός εστιάζεται στο πρόσωπο ενός Ασιάτη δόκιμου που περίμενε το αεροπλάνο σε κυπριακό αεροδρόμιο.
Εκπρόσωπος των ανακτόρων δήλωσε πως δεν υπήρχε καμία ρατσιστική πρόθεση στα λεγόμενα του πρίγκιπα Χάρι.
«Ο πρίγκιπας κατανοεί πλήρως το πόσο υβριστικός μπορεί να είναι ο όρος αυτός και λυπάται βαθύτατα για οποιοδήποτε πρόβλημα προκάλεσε η λέξη που χρησιμοποίησε», δήλωσε ο εκπρόσωπος.
«Ωστόσο, στην περίπτωση αυτή-πριν τρία χρόνια-ο πρίγκιπας Χάρι είχε χρησιμοποιήσει τον όρο χωρίς κακή πρόθεση και ως χαϊδευτικό ψευδώνυμο για κάποιο ιδιαίτερα δημοφιλές μέλος της διμοιρίας τους. Δεν υπάρχει περίπτωση ο πρίγκιπας Χάρι να είχε πρόθεση να εξυβρίσει τον φίλο του», ανέφερε ο εκπρόσωπος.
Η εφημερίδα γράφει ακόμη ότι στην ίδια ταινία φαίνεται ο πρίγκιπας Χάρι να λέει σε έναν άλλο δόκιμο που φορούσε στολή παραλλαγής: «Μοιάζεις με σαρικοφόρο», όρος προσβλητικός για τους Αραβες.
Ο εκπρόσωπος των ανακτόρων τόνισε πως ο Χάρι χρησιμοποίησε τον όρο «σαρικοφόρος» με τη σημασία του Ταλιμπάν ή του ιρακινού ενόπλου.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Κακοκαιρία: Οι βόλτες με τον σκύλο μας συντομεύουν, ώρα για εκτόνωση στο σπίτι
- Στην Ελλάδα για τον Ολυμπιακό ο Τζόσεφ
- Σούπερ μάρκετ: Όταν η ανάπτυξη δεν φέρνει κέρδη
- Μπάγια Αντωνοπούλου: Έγκυος στο πρώτο παιδί της – Πότε παντρεύεται
- Γλυφάδα: Στον εισαγγελέα σήμερα ο 46χρονος πατροκτόνος – Σοκαριστικές μαρτυρίες για την δολοφονία
- Η ιστορική επίδοση του Γιόβιτς με τη φανέλα της ΑΕΚ

