Δεκαπέντε οι νεκροί από το χτύπημα του Εγκέλαδου στην Κόστα Ρίκα
Σε 15 νεκρούς, 42 αγνοούμενους και πολλές δεκάδες τραυματίες ανέρχεται ο τελευταίος απολογισμός από τη σεισμική δόνηση που συγκλόνισε την Πέμπτη την Κόστα Ρίκα. Ανθρωπιστική βοήθεια από χώρες της Κεντρικής Αμερικής, οι ΗΠΑ και η Κίνα.
43
Σε 15 νεκρούς, 42 αγνοούμενους και πολλές δεκάδες τραυματίες ανέρχεται ο τελευταίος απολογισμός από τη σεισμική δόνηση που συγκλόνισε την Πέμπτη την Κόστα Ρίκα.
Σύμφωνα με την Εθνική Επιτροπή Εκτάκτων Αναγκών (CNE), δεκαπέντε σοροί έχουν ανασυρθεί στη ζώνη του ηφαιστείου Πόας, επίκεντρου του σεισμού, σ απόσταση περίπου 40 χλμ από την πρωτεύουσα Σαν Χοσέ.
Ο Ερυθρός Σταυρός της Κόστα Ρίκα εκτιμά στους 42 τον αριθμό των αγνοουμένων, ενώ υπολογίζει στους 1.000 τους ανθρώπους που παραμένουν εγκλωβισμένοι σε σημεία όπου τα σωστικά συνεργεία δεν μπορούν να φθάσουν.
Ανθρωπιστική βοήθεια για την ανακούφιση των πληγέντων στέλνουν οι χώρες της Κεντρικής Αμερικής, οι ΗΠΑ και η Κίνα.
Όπως δήλωσε ο πρόεδρος της χώρας Όσκαρ Αρίας, που επισκέφθηκε τις πληγείσες περιοχές κοντά στο ηφαίστειο Πόας, η βοήθεια αναμένεται να φτάσει στη χώρα το Σάββατο.
«Αυτό που είδα με τα μάτια μου είναι πως οι συνέπειες του σεισμού είναι πολύ χειρότερες απ΄όσο φανταζόμουν» τόνισε ο Αρίας.
Το ηφαίστειο Πόας αποτελεί τον πιο δημοφιλή προορισμό στην Κόστα Ρίκα. Μετά το χτύπημα του Εγκέλαδου, περίπου 150 παραθεριστές, στην πλειονότητά τους Αμερικανοί, Καναδοί, Γάλλοι κι Ισπανοί, απομακρύνθηκαν από τις ζώνες πλησίον του ηφαιστείου.
Ωστόσο, περίπου 50 παραθεριστές παραμένουν εγκλωβισμένοι στη ζώνη γύρω από την κοινότητα Τσιντσόνα, μία από τις πλέον πληγείσες από τη σεισμική δόνηση, η οποία είναι προσβάσιμη μόνο από τα ελικόπτερα.
Μολονότι η μεταφορά μέσω ελικοπτέρων παρέχεται δωρεάν από την Εθνική Επιτροπή Εκτάκτων Αναγκών (CNE), η οποία συντονίζει τις προσπάθειες, ένα ζεύγος Μεξικανών κατήγγειλε πως κατέβαλε 1.315 δολάρια για τη μεταφορά τεσσάρων ατόμων από ιδιωτική εταιρεία ελικοπτέρων, ενώ άλλοι έχουν πληρώσει έως και 2.000 δολάρια.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Reuters/Γαλλικό
- Κακοκαιρία: Οι βόλτες με τον σκύλο μας συντομεύουν, ώρα για εκτόνωση στο σπίτι
- Στην Ελλάδα για τον Ολυμπιακό ο Τζόσεφ
- Σούπερ μάρκετ: Όταν η ανάπτυξη δεν φέρνει κέρδη
- Μπάγια Αντωνοπούλου: Έγκυος στο πρώτο παιδί της – Πότε παντρεύεται
- Γλυφάδα: Στον εισαγγελέα σήμερα ο 46χρονος πατροκτόνος – Σοκαριστικές μαρτυρίες για την δολοφονία
- Η ιστορική επίδοση του Γιόβιτς με τη φανέλα της ΑΕΚ

