
Μείωση 2,8% στη βιομηχανική παραγωγή στο 11μηνο του 2008
Στο 2,8% ανήλθε η μείωση της βιομηχανικής παραγωγής στο 11μηνο Ιανουαρίου - Νοεμβρίου 2008, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε την Παρασκευή η ΕΣΥΕ, έναντι αύξησης 2,2% την αντίστοιχη περίοδο του 2007.
27
Μειωμένο κατά 2,8% ήταν το βιομηχανικό προϊόν στο 11μηνο Ιανουαρίου – Νοεμβρίου 2008.
Την αντίστοιχη περίοδο του 2007 η παραγωγή είχε αυξηθεί κατά 2,2%.
Το Νοέμβριο, η βιομηχανική παραγωγή μειώθηκε κατά 5,9%, σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιοποίησε την παρασκευή η ΕΣΥΕ, έναντι αύξησης 4,7% τον αντίστοιχο μήνα του 2007.
Η μείωση αυτή προήλθε από τις αντίστοιχες μεταβολές των δεικτών των επιμέρους τομέων:
– Ο δείκτης παραγωγής μεταποιητικών βιομηχανιών παρουσίασε μείωση 5,5%, η οποία οφείλεται κυρίως στη μείωση της παραγωγής των κλωστοϋφαντουργικών υλών και των βασικών μετάλλων.
– Ο δείκτης παραγωγής ηλεκτρισμού-φυσικού αερίου-νερού παρουσίασε μείωση κατά 7,9%, η οποία οφείλεται κυρίως στη μείωση της παραγωγής και διανομής φυσικού αερίου.
– Ο δείκτης παραγωγής ορυχείων-λατομείων παρουσίασε μείωση κατά 4,7%, η οποία οφείλεται κυρίως στη μείωση της παραγωγής εξόρυξης μεταλλούχων μεταλλευμάτων.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Νέο επεισόδιο στο «σίριαλ» με τις μπομπονιέρες: Απαντούν μέσω του in στην «απατεώνισσα» – «Ας σταματήσει να παίζει το θύμα!»
- Ο Ολυμπιακός πρέπει να είναι στην «τσίτα»
- Το Τσερνόμπιλ αρνείται να πεθάνει σαράντα χρόνια μετά – Ένα σπαρακτικό λεύκωμα αντοχής
- Μπορώ να περάσω το φανάρι με… πορτοκαλί; Τι λέει ο νέος ΚΟΚ και ποιο είναι το πρόστιμο
- Μελάνια Vs Τζάκι: Η αντίδραση δύο πρώτων κυριών μπροστά στον κίνδυνο
- Ανατολική Αττική: «Δεν έχουμε πάρει ούτε ένα ευρώ» – Σε απόγνωση οι πλημμυροπαθείς, περιμένουν τις αποζημιώσεις



